SSD Sunucuların Farkı Nedir?

Bilişim teknolojilerinde kullanılan, bilgisayar ve sunucular için temel donanım araçları, ana kart, hard disk, işlemci ve ram parçalarından oluşmaktadır. Kurumların verilerini depolamaları için kiraladıkları sunucularda birer bilgisayardır. Bunun için yüksek performans sağlayabilmek, güvenli alan oluşturabilmek için ram ve disk kapasitesi, yapısı önemlidir. Daha hızlı veri yazma ve okuma sağlanabilmesi için SSD teknolojisi geliştirilmiştir. Veride depolama alanları olarak kullanılan diskler SSD disk türlerinden seçilmeye başlanmıştır. Normal hard disklere göre daha hızlı erişim yapılabilmekte veri depolamada yüksek performans göstermektedir.

SSD Nedir?

Solid State Drive, kullanım alanlarında SSD, harddiskler gibi içerisinde disk olmayan depolama birimidir. Hareketli parçaları bulunmadığı için daha az enerjiye ihtiyaç duyar ve en az 5 kat daha fazla erişim hızına sahiptir. Harddiskler ile aynı işi yapmakta, benzer özellikleri bulunmaktadır. Ancak daha uzun ömürlü ve veri kaybı ihtimali çok düşüktür. Hosting hizmeti veren sunucular SSD kullanarak, düşük enerji maliyeti ile yüksek performans sağlamaya çalışmaktadır. Sunucularında SSD kullandıkları için, kendileri SSD sunucu olarak tanımlanmaya başlamıştır. SSD sunucular hakkında detaylı bilgileri Teknotel firması yetkililerinden alabiliyorsunuz. İletişim bilgilerinden kendilerine ulaştığınızda ya da mail gönderdiğinizde sizlere sormuş olduğunuz konu ile ilgili dönüş yapıyorlar.

Veri Depolamada SSD

Veri depolama hizmetlerinde SSD teknolojisi kullanılmaya başlandığı görülmektedir. Daha iyi hizmetlerin sunulabilmesi için bulut sunucu hizmetlerinde SSD diskler kullanılmakta ve istenilen performans yakalanmaya çalışılmaktadır. SSD disklerde veriler dönen bir plakaya yazılmadığı ve içerisinde hareketli parçalar olmadığından, verinin bulunması için plaka üzerinde arama yapılmasına gerek kalmamıştır. Bu veriye daha hızlı erişimi sağlamaktadır. SSD diskler daha sessiz çalıştığı için büyük sunucularda ayrı bir tercih nedenidir. Sessiz çalışmakta ve kullanıldığı zaman ısınma sorunu oluşturmamaktadır. Yüksek ısı diğer disk yapılarında çeşitli sorunlara neden olabilecekken, SSD disklerde böyle bir sorun olmayacaktır.

Sunucu Hizmetleri

Bireysel çalışmalarınız için bile bir web sitesi hazırlasanız mutlaka bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Sunucu hizmetlerinden faydalanabilmek için ihtiyacınızı belirlemeli ve doğru seçim yapmalısınız. Sunucu seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere Teknotel Telekomünikasyon web sitesi  üzerinden yayınladığı çeşitli blog yazıları ile yapmaktadır. Web sitesinin arama bölümünden istediğiniz konu ile ilgili kelimeleri yazarak, hazırlanmış olan açıklamaların bulunduğu bölümlere ulaşabiliyorsunuz. Yapılan yazılı açıklamalar yetersiz geldiyse ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız, iletişim bölümünden yetkililer ile iletişime geçebilirsiniz. Teknotel, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. Teknotel ve çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSD Sunucuların Farkı Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz