İş Sürekliliği İçin Felaket Kurtarma Planlaması Yapmanın 4 Büyük Avantajı

DDoS Saldırısı Güvenlik Çözümleri

Kurumsal firmaların bilişim hizmetleri kesintiye uğradığı anda pek çok zararın ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelir. Bu nedenle iş sürekliliği adına felaket kurtarma planlamasının yapılması gerekir. Bu tür planlamalar doğru yapıldığı takdirde firmalara birçok fayda sağlar. Hem kurumların maddi zarara uğramaması hem de prestij kaybı yaşamaması adına büyük bir öneme sahip olan felaket kurtarma planlaması yapmanın 4 büyük avantajı ise şu şekildedir:

1- Kesintisiz Hizmet Verilmesi

Felaket kurtarma planlaması yapıldığında kesintisiz hizmet vermesi gereken kurumlarda süreklilik yaşanır. Bu da ancak alternatif veri merkezlerinin kurulmasıyla mümkün olur. Böylece felaket anında bile veri işleme fonksiyonlarını gerçekleştiren sistemler olur. Bu sistemler mevcut sistemlerle paralel çalıştığı için aralarında data senkronizasyonu sağlanır. Sadece büyük firmalar için değil, küçük çaplı kurumlar için de ideal çözümler üretilir. Bu sayede her firma kesintisiz hizmet verme ayrıcalığına sahip olabilir.

2- Prestij Kaybının Önlenmesi

Kesintisiz hizmet verilen kurumlarda prestij kaybının yaşanması önlenir. Müşteriler ve iş ortakları profesyonel ve kaliteli bir kurumla çalıştıklarını fark eder. Memnuniyeti maksimum seviyeye çıkaran bu tarz felaket kurtarma planlamaları, firmalara fayda sağlar.

3- Maddi Zararın Azaltılması

Felaket zamanlarında iş sürekliliği adına planlamalar yapılmadığı takdirde, bu tür zamanlarda işler sekteye uğrar. Verilere ulaşılamadığı için gerçekleştirilmesi gereken işlemlerin tamamı için bekleyiş sürecine girilir. Bu da büyük maddi kayıpların yaşanmasına neden olur. Ayrıca pek çok müşterinin kaybı söz konusu olur ve iş ortaklarının gözünde itibar kaybı yaşanır. Böylece olası ekonomik kayıplar önlenir veya azalır.

4- İş Operasyonlarının Hızlı ve Başarılı Kurtarılması

Yedeklenen veriler sayesinde iş sürekliliği sağlanır ve kesintilerin olması engellenir. Bu sayede en sorunlu zamanlarda bile iş operasyonlarının hızlı ve başarılı şekilde kurtarılması sağlanır. Operasyon hasarları minimum düzeye çekilerek verimliliğin devamı garanti altına alınır. Firmaların devamlılığı için bu tarz çalışmalar oldukça önemli bir yere sahiptir. Kritik ve hassas sistemlerinizi belirleyerek, felaket kurtarma planlamaları hazırlanır. Bu sayede kriz anında karışıklık ve stres yaşanmaz.

Felaket kurtarma senaryoları iş verimliliği ve efektifliği açısından mutlaka yapılması gereken planlardır. Bu konu ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek için de tıklayabilirsiniz.

İş Sürekliliği İçin Felaket Kurtarma Planlaması Yapmanın 4 Büyük Avantajı ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz