DDOS Saldırısı Nedir? Nasıl Korunulur?

Teknotel DDOS Saldırısı Nedir? Nasıl Korunulur?

Açılımı “Dağıtılmış Ağ Saldırıları” şeklinde olan DDOS saldırıları, aynı zamanda Dağıtılmış Hizmet Reddi Saldırıları olarak da bilinir. Bir firmaya ait olan web sitenin altyapı zayıflığından faydalanan bu tür saldırılar, temel olarak herhangi bir ağ kaynağının kapasitesinin sınırlı olması sonucu ortaya çıkar.

DDOS saldırıları söz konusu olduğunda web siteye çok sayıda istek gönderilir ve bu web sitesinin kapasitesi aşılmaya çalışılır. Bu nedenle web sitesi bir süre sonra doğru şekilde çalışmayı durdurur ve birçok konuda arıza gösterir. Bu tarz saldırılardan kaçınılması adına birçok önlem alınması ve web sitenin korunması gerekir.

Bu tür saldırılar genellikle online hizmet veren kurum ve kuruluşlara karşı yapılır. Ayrıca online alışveriş siteleri, online kumarhaneler ve online kripto para borsalarında da bu tür saldırılar sıklıkla meydana gelir.

DDOS Saldırısı Nasıl Çalışır? Sonuçları Nelerdir?

DDOS saldırısından korunmak için öncelikle bu tür saldırıların nasıl çalıştığı iyi bilinmelidir. Öncelikle herhangi bir web sitesinin bağlı olduğu sunucularına benzer şekilde çalışan ağ kaynakları da aynı anda pek çok istek yer alır. Bu isteklerin sayısı ise ister istemez sınırlıdır. DOSS saldırıları ile sunucuların alt yapısında yer alan bileşenlerden birinin dahi kapasitesi açıldığında, çok sayıda sorunla karşı karşıya kalınır. Bu sorunlardan en yaygın olanı ise sistemin yavaşlaması sonucu isteklere verilen yanıtların çok daha az olmasıdır. Ayrıca duruma göre kullanıcı isteklerinin tamamı ya da bir kısmı yok sayılabilir.

Web sitesi kaynaklarının çalışma sistemini bozmak amacıyla gerçekleştirilen DDOS saldırıları ile saldırganlar firmanın işlerine zarar vermeyi planlayabilir veya saldırının durdurulması için firmadan para talep edebilir. Bu tür saldırılar markanın online ortamdaki itibarını zedeler ve birçok kullanıcının platformdan uzak durmasına neden olur.

DDOS Saldırısı İçin Zombi Ağı Kullanımı

DDOS Saldırısı amacıyla kullanılan yöntemlerden biri olan Zombi Ağı, hedeflenen bir web sitesinin ağ kaynağına olması gerekenin çok üzerinde istek gönderilmesini sağlayan virüsleri yayan bilgisayarlardan oluşur. Bu sayede sistemin çökmesi ve işlevini yerine getirememesi sağlanır.

Günümüzde, DDoS güvenlik servisleri sayesinde DDOS Saldırısı her geçen gün azalıyor ve bu tür konularda web siteleri birçok tedbir alıyor. Konuyla daha detaylı bilgi için “Bulut’ta Güvenlik: DDoS Saldırıları Korkulu Rüyanız Olmasın” başlıklı blog yazısına göz atılabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

DDOS Saldırısı Nedir? Nasıl Korunulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz