Kurumsal E-Posta Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Teknotel Kurumsal Mail

Kurumsal e-posta; şirket domain adresine bağlı oluşturulan şirket mail hesabıdır. İş yerleri için statü, fiziki olduğu kadar dijital dünyada da önemlidir. Faaliyet sürdüren firmaların bir alan adıyla beraber web sitelerinin ve buna bağlı mail adreslerinin olması son derece önemlidir.

Gelişen teknoloji ve artan e-ticaret, şirketlerin dijital platformda da varlık göstermesini gerekli kılar. Yapılan işi ve markayı doğru şekilde yansıtan domain (alan adı), işe veya faaliyetlere uygun şekilde hazırlanmış web sitesi ve alan adına bağlı mail adresi internet ortamında hem güven oluşturur hem de statü belirler.

Bireysel olarak kullanılan ücretsiz e-postaları iş amaçlı kullanmak, iş yerinin statüsünü zedeleyebilir. Alan adına bağlı e-postalar daha etkili ve güvenilir görülür.

Kurumsal E-Posta Sahibi Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Kurumsal e-posta sahibi olmadan önce, yaptığınız işi internet ortamında en iyi şekilde yansıtacak bir alan adı almanız gerekir. Alan adı aldıktan sonra hosting hizmeti veren şirketlerden hosting servisi alabilirsiniz. Hosting servisleri belirli sayıda e-posta hesabı oluşturulmasına izin verir.

Satın alma işlemi sırasında, ihtiyaç duyabileceğiniz sayıdaki mail adresini belirlerseniz, ihtiyacınızı karşılayacak bir web hosting satın alabilirsiniz. Bu işlemi tamamlamak, şirketinize dijital platformlarda itibar kazandırır. Firmanızın, “yapılan işi önemseyen ve işinin arkasında duran” bir kimliğe sahip olmasını sağlar. “.com” uzantılı alan adını almak için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz fakat “.com.tr”, “.net.tr” veya “.org.tr” uzantılı alan adları için Ticaret Sicil Gazetesi beyanı ve şirket kaşesi gerekir.

Web Hosting Nedir?

İşiniz ile ilgili hazırlanan web sitesinde yayınlanacak olan sayfa, resim veya dokümanlarının internet kullanıcılarının kolay bir şekilde erişebileceği bir bilgisayarda tutulması işlemine hosting adı verilir.

Hosting’in Türkçe karşılığı, barındırmadır. İşinize ait web sitesini internet kullanıcılarının erişimine sunan bilgisayarlara web server (web sunucusu) denir. Web sunucusundan barındırma hizmeti almanız durumunda, web sayfanıza ait verileri saklar ve internet kullanıcısı o verileri çağırdığında yayınlar.

Alan adı ve hosting hizmeti satın alınan değil, kiralanan hizmetlerdir. Bu yüzden takibini iyi yapmanız gerekir. Kurumsal bu açıdan kurumsal hizmet sunan hostingleri tercih ederler.

Kurumsal hosting konusunda bilgi edinmek isterseniz de “Kurumsal Hosting Nedir, Ne İşe Yarar” başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Kurumsal E-Posta Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz