Bulut Sunucu Alt Yapısı Neden Önemlidir?

Bulut Bilişim

Bulut sunucu, web hosting hizmetlerine göre daha geniş kaynaklara sahiptir. Web hostingde disk alanı, depolama kapasitesi ve bant genişliği birçok sunucu kullanıcısının ortak kullanacağı şekilde yapılandırılır. Bulut altyapısı ise tüm kullanıcılar için ayrı sunucular oluşturur. Bu durumun web sitesine yansımaları açık bir şekilde görülebilir. Bulut sunucu ortak kullanılan web hostinge göre daha güvenlidir.

Ayrıca bulut sunucu ile kapasite ve performans artışı bakımından avantaj sağlanır. Özellikle içerik hacmi bakımından geniş, yüksek trafiğe sahip ve iş yükü çok olan siteler için bulut sunucu son derece uygun bir seçenektir. Web sitelerinin sürdürülebilir bir şekilde yüksek performansa ulaşması için bulut sunucunun tercih edilmesi gerekir.

Bulut Sunucu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bulut sunucu alınması planlanıyor ise öncelikle şirketin veya web sitesinin gereksinimleri göz önüne alınmalıdır. Bu durum aslında bütün sunucular için aynıdır. İhtiyaçlar karşısında yetersiz kalmayacak bir seçim yapabilmek için şirketin veya web sitesinin iş yükünün ve trafiğinin objektif bir şekilde ele alınması önemlidir. Aksi halde kapasite, hız, performans ve güvenlik bakımından sorunlar yaşanabilir.

Bulut sunucu iş sürekliliğine önem veren şirketler tarafından yoğun olarak tercih edilir. Bellek ve sabit disk güncellemeleri için sisteme yeni kaynak ekleme ihtiyacı duymadan gerekli güncellemeler gerçekleştirilebilir. Gerekli güncelleme kontrol paneli üzerinden yapılabilir. Bulut sunucuların avantajlarını detaylı öğrenmek isterseniz de “Bulut Sunucu Avantajları Nelerdir – 11 Madde” başlıklı yazımız size yardımcı olabilir.

Bulut Sunucusunun Temel Özellikleri Nelerdir?

Sanallaştırma teknoloji kullanan bulut sunucu bellek ve işlemci kaynaklarının tamamını sanal kaynak havuzundan alır. Anlık güncelleme gerçekleştiren bulut sunucunun bazı özellikleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Yalın donanım, sanal veya karma bilişim alt yapısına sahip olabilir.
  • Fiziksel sunucuların tüm yeteneklerine bulut sunucu da sahiptir.
  • Yoğun iş yüklerini işleyebilir ve büyük depolama alanı sağlar.
  • İstek üzerine API ile otomatikleştirilmiş hizmetlere erişim sağlayabilir.
  • Ödeme seçenekleri kullanıcıların tercihine göre aylık veya kullandıkça öde şeklinde uygulanır.
  • Değişen ihtiyaçlara göre ölçeklendirilebilir.
  • Veri merkezi bağımlılığına sahip değildir.
  • Verimlilik odaklı barındırma hizmeti sunar.
  • Yazılım, web uygulamaları, proje geliştirme, yazılım, paylaşım ve senkronizasyonu yüksek performans ile gerçekleştirmek için tercih edilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Sunucu Alt Yapısı Neden Önemlidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz