Disaster Recovery Olmadan Şirketiniz Ne Kadar Güvende?

Teknotel Blog-Disaster Recovery Plani Olmadan sirketiniz Ne Kadar Guvende-4

İş sürekliliğiniz ve işletmenizin varlığını devam ettirebilmesi için sistemlerinizin kesintisiz olarak çalışması ve verilerinizin korunması önemlidir. Altyapınızda yaşanabilecek herhangi bir sorun, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Her ne kadar Disaster Recovery Planı’na sahip firmaların sayısı artıyor olsa da büyük çoğunluk hala hazırlık aşamasında yetersiz kalmaktadır. Araştırmalar şirketlerin %60’ının tam olarak belgelenmiş bir plana sahip olmadığını gösteriyor. Ancak bu durum şirketinizin iyi hazırlanmış bir DR Planı’na ihtiyaç duymadığı fikrini yaratmasın. Çünkü potansiyel bir felakete karşı hazırlıklı olmayan şirketler pek çok riske karşı savunmasızdır. Peki nedir bu riskler?

  • BT Altyapısında Arıza

Günümüzde BT sistemleri, lokal işletmelerden çok uluslu firmalara kadar her ölçekten şirketin kritik parçasıdır. Bu yüzden, faaliyet gösterdiğiniz alan veya şirketinizin büyüklüğü fark etmeksizin BT altyapı ve varlıklarınızın korunması önceliklerinizin başında gelmeli. BT sistemleriniz için olağanüstü Felaket Kurtarma Planı’na sahip olmak, yalnızca bilgisayarları ve diğer donanımları güvende tutmakla ilgili değildir; aynı zamanda etkili müşteri hizmetleri yönetimi, ürün sipariş takibi, web sitenizi çalışır durumda tutma ve iş açısından kritik önem taşıyan diğer tüm görevleri tam zamanında yerine getirmekle ilgilidir. Disaster Recovery, BT altyapınızın ikincil bir alanda tutulmasını ifade eder. Bu da, karşılaşacağınız herhangi bir olağanüstü durumda veya donanım arızalanması karşısında altyapı ve uygulamalarınızın, tesis dışı yedekleme sayesinde kesintisiz bir şekilde çalışması anlamına gelir.

Teknotel-Blog-Disaster-Recovery-Plani-Olmadan-sirketiniz-Ne-Kadar-Guvende-1-300x241 Disaster Recovery Olmadan Şirketiniz Ne Kadar Güvende?

  • İnsan Hatası

Virüs ve casus yazılımların hala bu kadar büyük tehlike oluşturmasının başlıca nedeni insan hatalarıdır. Bu zararlı içeriklerin firmanızın tüm güvenlik önlemlerini aşması için çalışanınızın bilinmeyen bir dosyayı yanlışlıkla indirmesi bile yeterlidir. Bunun yanı sıra, önemli belgeler üzerinde yapılan değişiklikleri kaydetmeyi unutmak veya silmek de bazen işletmeniz açısından kritik sorunlara sebep olabilir. Oldukça sık rastlanan bu hataların önlenmesi ise neredeyse imkânsız.

  • Doğal Afetler

Firmalar BT altyapılarına yönelik tehditleri hesaplarken doğal afetleri çoğu zaman göz ardı ediyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıpların sayısı düzenli bir şekilde artıyor. Bu yüzden, işletmenizin bulunduğu konum, fay hatları, yangın veya sel gibi bütün olası ihtimalleri barındıran bir DR Planı, iş ve operasyon süreçlerinizin devamlılığı için oldukça önemli. Disaster Recovery ise, yazılım ve donanım arızalarının yanı sıra yangın ve deprem gibi doğal afetlere karşı da veri ve BT altyapınızı korur. Felaket öncesi sahip olduğunuz kaynağa kısa sürede tekrar dönmenizi sağlayarak iş akışınızdaki aksaklıkların önüne geçmeyi planlar. Öte yandan, BT altyapınızın farklı bir konumda, şehirde veya cloud ortamında yedeklenmesi doğal afetlerden kaynaklanan kayıplarınızı önleyecektir.

  • Gelişen Sızma Yöntemleri

Ne yazık ki siber suçların sayısı hızla artıyor ve çoğu işletme bu durumdan fazlasıyla etkileniyor. Bir virüs veya fidye yazılım saldırısı, veri kaybına sebep olabilirken işletmenizin faaliyetlerini durdurabilir veya büyük maddi kayıplara neden olabilir. Verilerinizi sadece sizin kolayca erişebileceğiniz bir şekilde ve güvenle saklamak için siber saldırılara yönelik kapsamlı önlemler içeren Disaster Recovery Planı’nızın olması şirketinizin veri ve maddi kayıplar yaşamasının önüne geçecektir.

Teknotel-Blog-Disaster-Recovery-Plani-Olmadan-sirketiniz-Ne-Kadar-Guvende-1-300x241 Disaster Recovery Olmadan Şirketiniz Ne Kadar Güvende?

Etkili bir Disaster Recovery Planı’nızın olmaması;

  1. Operasyonel süreçlerinizin aksaması veya tamamen durması,
  2. Önemli verilerin kaybolma ihtimali,
  3. Olası müşteri kaybından kaynaklanan maddi kayıplar,
  4. Şirket itibarınızın zedelenmesi gibi önemli sonuçlar doğuracaktır.

Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Disaster Recovery hizmeti sunarak doğru çözümler üretir ve şirketinizin sorunsuz çalışmasını Tier 3+ seviyesinde %99.999 Uptime süresi ile, 7/24 monitoring ederek destekler. Ayrıca Teknotel Telehouse Istanbul Veri Merkezimizde verileriniz barındırılırken Teknotel İstanbul Avrupa II DC ve Teknotel Ankara DC bölgelerinde yedekleme sistemlerimizi DR planlarınız doğrultusunda kullanıma sunulmaktadır.

Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Disaster Recovery Olmadan Şirketiniz Ne Kadar Güvende? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz