SSL (Secure Sockets Layer) şifreleme amacı ile kullanılan güvenlik protokolüdür. Bu protokol ile internet kullanıcısı ile kullanmak istediği web sitesi sunucusu arasında güvenilir bir yol oluşturulur. Bu yolun başında bilgiler şifrelenir, sonunda ise bu şifreler çözülür. Bu şekilde de bu yolun herhangi kısmında bilgiler ele geçirilse dahi, aktarılan şifreli olduğundan bir kullanılamayacaktır.
SSL sertifikası ile web siteleri bu güvenlik protokolünü etkinleştirir. İnternet güvenliği açısından SSL hem web sitelerine hem de bu web sitesini ziyaret eden kullanıcılara büyük fayda sağlar. Günümüzde SSL sertifikası bir lüks değil, zorunluluk haline gelmiştir. SSL sertifikasının sağlayacağı 4 faydayı şu şekilde sıralayabiliriz.
Verilerinizi Korur:
SSL sertifikasının ana amacı web sitesi sunucusu ile internet kullanıcısının tarayıcısı arasındaki iletişimi korumaktır. Bu süreçte her bilgi şifrelenir. Bu verilerin şifresi sadece alıcı tarafındaki tarayıcı ve web sitesi tarafındaki sunucu tarafından çözülebilir. Özellikle hassas verilerin olduğu iletişim süreçlerinde, SSL sertifikasının modern şifreleme teknolojisi sizi büyük bir güvence altına alacaktır.
Kimliğiniz Doğrulanır:
SSL sertifikasının bir diğer temel işlevi de web sitesinin kimliğini doğrulamaktır. Web güvenliği açısından kimlik doğrulanması çok önemli bir unsurdur. Web sitenizi, sahte web sitelerini ayırmak açısından SSL sertifikası büyük kolaylık sunar ve güven sağlar.
SEO Açısından Katkı Sağlar:
Bir web sitesinin SSL sertifikası olması Google organik aramalarda üst sırada olmasına yardımcı olur. 2014 senesinde Google, SSL sertifikası olan HTTPS uzantısı etkin olan sitelere üstlük sağlayacak algoritma değişikliği yapmıştır.
Müşterinin Web Sitesine Karşı Güveni Artar:
SSL sertifikası size profesyonel bir görünüm katacaktır. Birçok sahte internet sitesinin ve dolandırıcılığının olduğu günümüzde şifreleme ve kimlik doğrulama ziyaretçi, müşteri ya da kullanıcılarınıza sizin adınıza güven verecektir.
2018 senesinde Google, web sitelerinde SSL sertifikası olmayan siteleri işaretleyeceğini duyurmuştu. Şöyle ki; SSL sertifikası olmayan web siteleri Google Chrome veya Firefox Mozilla gibi en popüler web tarayıcılarının URL çubuğunda “Güvenli Değil” şeklinde bir uyarı mesajı ile gözükmektedir. Web tarayıcısının güvenli değil diye uyardığı bir web sitesinde kendinizi ne kadar güvenli hissedebilirsiniz?
SSL sertifikası alma konusunda daha fazla bilgi isterseniz de SSL Sertifikası Nasıl Alınır başlıklı blog yazımızı da okuyabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz. Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok