Kafanız Karışmasın Karma’şık Çözümler için Hybrid Cloud Var!

Teknotel Kafanız Karışmasın Karma'şık Çözümler için Hybrid Cloud Var!

Bulut uygulamaları giderek daha popüler hale geldi. Hem iş hem de özel kullanıcıların web servislerine, çevrimiçi erişebiliyor olması iştahları epey bi’ kabarttı. Hibrit Bulut’un (hybrid cloud), private bulut tabanlı sistemler ile public bulut tabanlı sistemleri bir araya getiren ve  aynı zamanda bir arada çalıştıran ‘melez’ bir teknoloji olduğunu geçtiğimiz yazımızda bahsetmiştik.

Bu teknoloji sadece konum olarak kısıtlamaları ortadan kaldırmakla kalmayıp, aynı zamanda verilerinize herhangi bir cihaz üzerinden erişim imkanı da verir.  Diğer bir içsel avantajı ise, ölçeklenebilirliğin kolay olmasıdır. Bu nedenle müşteri verileri veya dahili belgeler için daha fazla depolama alanı gerektiğinde, servisi buna göre ayarlamanız oldukça kolaydır. Bu süreç çok az zaman alır ve BT departmanının herhangi bir değişikliğe hemen yanıt vermesine izin verir.

Hybrid Cloud farklı cloud altyapılarının bir arada kullanılmasına olanak sağlar

Öte yandan konunun otoritesi olan veri güvenliği açısından baktığımızda, bir müşterinin kendisine özel bir bulut oluşturmak istemesi son derece mantıklı olur. Çünkü tüm bilgileri kendi kurumunda gizli tutulmalıdır. Bu yüzden birçok şirket iki farklı bulut kullanır: gizlilik açısından kritik uygulamalar için özel bir bulut ve diğer tüm görevler için genel bir bulut. Bu strateji, çok bulutlu bir çözüm olarak bilinir.

Gartner tarafından yapılan yakın tarihli bir anket, farklı bulut sistemlerinin karışımının giderek yaygınlaştığını ve katılımcıların % 84’ünün çok bulutlu bir yaklaşım kullandığını ortaya koydu. Bu stratejiyi benimsememiz için verilen bazı nedenler arasında yüksek çeviklik, düşük maliyet ve hızlı dağıtım yer alıyor. Örneğin, Hibrit bulutların kullanımı yoğunluk göstermiş ve katılımcıların% 63’ü, hibrit bulutları kendi işlerinde kullanmak için bir plan geliştirdiklerini, en az bir pilot projeye sahip olduklarını belirtmişler. Ankete yanıt verenler, güvenlik ve veri koruma sorunlarının, özel bir bulutun entegrasyonunu gerektiren en önemli nedenler olduğuna da dikkat çekti.

Sözün özü, Hybrid Cloud veri enkazını önleyerek, veri dokumacılığında bayrağı elinde tutmaya devam ediyor.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Kafanız Karışmasın Karma’şık Çözümler için Hybrid Cloud Var! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz