İnternette Karşımıza Çıkan Onca Veri Nerede Saklanıyor?

Teknotel İnternette Karşımıza Çıkan Onca Veri Nerede Saklanıyor?

Günümüzde sosyal medyayı kullanmayan, bu mecralar için içerik üretmeyen kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar az.  Sosyal Medyanın popülerleşmeye yeni yeni başladığı dönemlerde genç nüfusun daha çok kullandığı bu uygulamalar, artık orta yaş ve ötesinde de yaygınlaşmış durumda. Peki o paylaşılan fotoğraflar, videolar ve diğer bilgiler nereye gidiyor veya nerelerde saklanıyor? Bunu hiç düşündünüz mü? Belki daha önce bunu düşündünüz, belki de aklınıza gelmedi… Ancak yaptığımız her bir paylaşım, hatta internetten satın aldığımız her bir ürün, sokak kamerasının önünden geçerken bizi kayda alan kamera…

Kısacası, veri dünyası o kadar geniş ve büyük ki kapladığı  alanı  ‘Uzay boşluğu’ na benzetmek nokta atışı olur. Sondan başa doğru gelecek olursak, bu veriler, İnternet sitelerinin ‘Server’ yani ‘Sunucu’ diye tabir ettiğimiz alanlarında saklanır. Bu sunucular içinde fotoğraftan, yazıya, videolardan, ses kayıtlarına internetteki her izimiz saklanır. Tüm içeriklerin kasası bu sunuculardır. Tabii ki bu iş sadece şahıs bilgileri olarak değil kurumsal firmalar için de geçerli olan bir durumdur.

Kurumsal Veriler İçin Profesyonel Destek Alınması Şart! 

Bireysel olarak paylaşılan içerikler ve şahsi hesaplardaki hareketlilik, kurumsal firmaların işleyişi ile aynı değildir. Dolayısıyla, kurumların profesyonel destek almaları kaçınılmazdır. Şirketlerin mevcut serverlarının yetmediği anlarda ise bu alandaki profesyonel hizmet veren firmalardan destek almaları da en doğru yol olacaktır. Zira kurumların kendi içinde barındırdıkları server’lar doğal afetler ve siber saldırılar gibi güvenlik ihlallerine açıktır. Ancak doğru Veri Merkezi seçimiyle tüm bunlara karşı önlem almış olursunuz.

İşte tam bu noktada, profesyonel, kaliteli ve kesintisiz hizmetleriyle devreye Teknotel Telekom giriyor. Global standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş ve dünyanın en önemli 24 şehrinde 48 Data Center’a bağlı Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle, kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, profesyonel ve güvenilir Veri Merkezi ‘nden  hizmet alarak, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İnternette Karşımıza Çıkan Onca Veri Nerede Saklanıyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz