HTTPS’ye Geçişin SEO’ya Sağladığı Faydalar

İnternet kullanımı sırasında sıklıkla karşımıza çıkan HTTPS uzantısı, kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. Birçok kişi anlamını bilmese de, aslında bu ifade web sitesinin güvenli olup olmadığını ifade eden bir kavramdır.

Web siteleri güvenlik sertifikası alarak protokol imzaladıkları zaman, uzantıları http yerine HTTPS olur. Bu sayede sunucular arasında gerçekleşen veri alışverişi şifrelenerek korunur. Açılımı “Secure Hypertext Transfer Protocol” olan HTTPS, web sitesinin güvenilir ve kaliteli olduğunu göstermesinin yanı sıra SEO açısından da oldukça faydalıdır. Arama motoru sonuçlarına olumlu etkide bulunan bu güvenlik protokolü, firmaların çok daha tanınır olmasına yardımcı olur.

HTTPS’nin SEO’ya Etkisi Nasıldır?

Herhangi bir internet sitesine bağlanmayı güvenli hale getiren güvenlik protokolü, internet kullanıcılarının gönül rahatlığıyla hareket etmesini sağlar. Bu protokol üzerinden siteye bağlanılması verilerinizin maksimum seviyede korunduğunu gösterir. Bu nedenle HTTPS uzantılı web sitelerinde sorunsuz şekilde hareket edebilirsiniz. Buna ek olarak SEO açısından da oldukça avantajlı olan bu protokol, Google tarafından tanınır ve arama sonuçlarında artı puanla değerlendirilir. Bu sayede HTTPS uzantılı siteler arama sonuçlarında üst sıralarda yer alır. Böylece;

  • Ulaşılabilirlik,
  • Durum Kodları,
  • Yönlendirme gibi konularda SEO’ya olumlu etkisi olur.

Günümüzde web sitelerinin en fazla %1’i kusursuz HTTPS kurulumuna sahiptir. Bu nedenle rakiplerin önüne geçme konusunda bu güvenlik protokolünün en iyi şekilde gerçekleştirilmesi büyük fayda sağlar. Bu konuda doğru yöntemlerle yapılan çalışmalar SEO konusunda size büyük kolaylık sağlar.

Kusursuz HTTPS Kurulumunun Önemi

Web sunucuları ile tarayıcınız arasında güvenli şekilde iletişim kurulması amacıyla gerçekleştirilen güvenlik protokolü, kullanıcıların kişisel verilerini koruma konusunda önlem alır. Bu sayede internet kullanıcıları çekinmeden sitede gezinir ve işlem yapar. Örneğin; e-ticaret hizmeti verilen bir web sitesinde güvenli şekilde alışveriş yaparak, ödeme yöntemleri konusunda endişe etmez.

Siteye girişi yapılan bütün bilgiler kriptolanarak korunur. Aksi takdirde herhangi bir sunucudan gönderilen veriler, üçüncü şahıslar tarafından okunabilir. Bu da büyük bir güvenlik riski oluşturur. HTTPS uzantılı sitelerde bu tarz riskler söz konusu değildir. Tarayıcılar HTTPS uzantısı olmayan sitelere giriş yapacağınız zaman otomatik olarak sizi uyarır ve girişin güvenli olmadığını ifade eder. Web sitesinin bu tür uyarılar nedeniyle ziyaretçi sayısının azalmaması için en kısa sürede gerekli güvenlik protokolünün imzalanması önemlidir. SSL konusunda bilgi edinmek ve tercih yapmak için tıklayabilirsiniz. Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Data Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

HTTPS’ye Geçişin SEO’ya Sağladığı Faydalar ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz