Güvenlik Bilişim Teknolojileri İçin Neden Vazgeçilmezdir?

Her geçen gün hızla gelişen bilişim sistemleri ve teknoloji, insanların hayatına olumlu yönde katkı sağlar ve iş dünyasının çok daha pratik ve rekabetçi olmasına yardımcı olur. Bilişim teknolojilerinin sağladığı faydalardan maksimum yarar sağlamak için dijital ortamdaki verilerin maksimum güvenlik önlemleriyle korunması gerekir. Böylede yaşanabilecek sorunların önüne geçilir ve kullanıcıları zarara uğratabilecek durumların yaşanmaması sağlanır. Bilişim güvenliği kapsamında;

  • Ağ Güvenliği,
  • İnternet Güvenliği,
  • Uç Nokta Güvenliği,
  • Bulut Güvenliği,
  • Uygulama Güvenliği sağlanır.

Bu alanlarda alınan tedbirler ve güvenlik çözümleri sayesinde hem kurumların hem de bireylerin siber saldırıya uğraması engellenir. Böylece verilerin zarar görmesi engellenir ve işi sürekliliği sağlanır.

Bilişim Teknolojilerinde Güvenliğin Önemi

Bilişim teknolojileri konusunda gerekli önlemlerin alınması pek çok açıdan kullanıcıların rahat olmasını sağlar. Profesyonel bir çalışma sistemi için sistemi tehdit eden saldırılara karşı güvenlik tedbirlerinin alınması sayesinde veriler korunur ve iş yerinde faaliyetlerin kesintisiz şekilde gerçekleştirilmesi için uygun ortam hazırlanır.

İnternetin hızla gelişmesi nedeniyle veriler çok daha hızlı şekilde artış göstermektedir. Bu da ister istemez verilerin güvenli şekilde muhafaza edilmesi için uygun koşulların aranmasına gereksinim doğurur. Günümüzde çok sayıda hacker mevcuttur. Kötü niyetli saldırılar sonucu sahip olunan verilerin zarar görme ihtimali oldukça yüksektir. Bu durumun engellenmesi ise felaket kurtarma çözümü ile kolay hale gelir.backup-mi-disaster-recovery-mi-300x270 Güvenlik Bilişim Teknolojileri İçin Neden Vazgeçilmezdir?

Bilişim Teknolojilerinde Güvenliğin Genel Prensipleri

Bilişim teknolojilerinin günbegün gelişim gösterdiği bu günlerde güvenlik önlemlerinin alınması oldukça önemlidir. Aksi takdirde birçok sorunla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olur. Bu alanda güvenliğin genel prensipleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Gizliliğin sağlanması gerekir. Verilerin sadece yetkili kişilerin kontrolünde olması ve yetkisiz olanların erişime engelli olmasına dikkat edilmelidir.
  • Veri bütünlüğünün sağlanmasına özen gösterilmesi gerekir. Veriler olduğu gibi muhafaza edilmelidir ve herhangi bir nedenle zarar görmesi önlenmelidir.
  • Verilerin her an ulaşılabilir olması gerekir. Süreklilik bir işletme için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu nedenle istenen zamanda istenen yerden verilerin tam ve eksiksiz olarak temin edilmesi gerekir.
  • Kayıt tutma imkânının olması gerekir. Bu sayede istenildiğinde verilerin kaydı tutulur ve gerekli olduğunda erişim sağlanarak bu verilerden fayda sağlanır.
  • Verilere erişim için yetkili kişilerin kimliğinin sınanması gerekir. Bu sayede yetkili kişinin gerçekten iddia ettiği kişi olduğundan emin olunur. Bu noktada genellikle sisteme giriş için parola istenir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Güvenlik Bilişim Teknolojileri İçin Neden Vazgeçilmezdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz