Web Sitesi için: Web Hosting mi Cloud Sunucu mu?

Tenotel Web Sitesi için: Web Hosting mi Cloud Sunucu mu?

Bir web sitesi kurma sürecinde birçok seçim yapılması gerekir. Bu seçimlerden biri de web sitesi için en ideal barındırma yeri tercihinin web hosting mi yoksa cloud sunucu mu olduğudur. Kafaları karıştıran bu sürecin en iyi şekilde tamamlanması için ihtiyaçların doğru belirlenmesi gerekir. Kurumsal ya da bireysel web barındırma ihtiyaçlarının ne olduğu ve hangi kaynakların gereksiz olduğuna karar verilmelidir.

Web sitesi barındırma hizmetleri arasında kullanıcılar tarafından en çok tercih edilenler web hosting paketleri ya da sunucu barındırma hizmetleridir.

Web Hosting Paketlerinin Özellikleri

Genellikle web hosting paketleri pek fazla kaynak gerektirmez. Özellikle bu tür barındırma hizmetlerinde web sitesi için özel uygulama ya da yazılım ihtiyacı bulunmaz. Bu nedenle web hosting paketlerini daha çok standart seviyede olan kurumsal web siteleri tercih eder. Örneğin;

  • Blog,
  • Portfolio,
  • Küçük çapta e-ticaret siteleri bu tür web siteleri arasında yer alır ve barındırma hizmeti olarak hosting paketleri ile tüm ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılar.

Bununla birlikte hosting paketlerinin güvenlik ve performans açısından kısıtlı olduğu unutulmamalıdır. Bunun en büyük nedeni ise bu tür hosting paketlerinin paylaşımlı sunucular üzerinden hizmet vermesidir.

Buna rağmen web sitesi için bir hosting paketi seçimi yapılacak ise, ihtiyaçları karşılama konusunda en kaliteli ve performansı yüksek paketler araştırılmalıdır. Aksi takdirde sitenin yazılımı, veritabanı, e-posta adedi gibi birçok konuda problemler ortaya çıkabilir.

Cloud Sunucu Seçiminin Avantajları

Genel olarak web sitesi barındırma hizmeti için cloud sunucu seçimi çok daha avantajlıdır. Hosting paketlerine oranla daha detaylı analize gerek duyan bu barınma hizmeti, yoğun ve büyük çaplı web siteleri için yadsınamaz bir gerekliliktir.

Cloud sunucularda tüm kaynaklar kullanıcılara açıktır. Böylece istenildiğinde sunucu içerisinde yer alan herhangi bir uygulama kullanılabilir veya işletim sistemi yönetilebilir. Böylece çok daha esnek ve özgür bir kontrol ve yönetim sistemi ortaya çıkar.

Hızlı ve kaliteli bir cloud sunucu hizmeti için, öncelikle web sitesinin ihtiyaçlarını detaylı olarak belirlenir. Ardından çok daha ekonomik ve esnek çözümler sunan sunucu satın alma işlemi gerçekleştirilir.

Cloud sunucu hizmetlerinin en büyük avantajlarından biri de ilerleyen süreçte istenirse kaynak artırımına gidilebilir. Bu süreçte hizmet alımında herhangi bir kesinti gerçekleşmez. Şayet web sitesinin mevcut barındırma hizmeti hosting paketi ise, cloud sunucuya geçiş de yapılabilir. Bu sürecin detayları için Hosting’den Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli, başlıklı blog yazısına göz atılabilir. Böylece geçiş sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar öğrenilerek, sorunsuz aktarım sağlanır.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Web Sitesi için: Web Hosting mi Cloud Sunucu mu? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz