Hosting Tercihinizi Neye Göre Yapmalısınız?

Teknotel Hosting Tercihinizi Neye Göre Yapmalısınız?

Kişilerin ya da kuruluşların internet üzerindeki dijital temsili olan web sayfaları, devasa oranda verilerin bir araya getirilmesiyle fonksiyon kazanır. Sayfanın kullanılabilir olabilmesi için 7/24 çevrimiçi sunucularda barındırılması ve güçlü donanımlara sahip özel bilgisayarlarda tutulması gerekir.

Tüm resim, grafik, fotoğraf, doküman veya video gibi içeriklerin depolandığı ve istenildiği an erişilebilir olmasının sağlandığı hizmete ‘hosting’ denir. Türkçeye barındırma olarak çevrilen hosting işlemi, web sayfanız için sanal ağda kiraladığınız depolama alanıdır. Özellikle ticari faaliyetlerde bulunan veya hizmet servisi sağlayan işletmeler, hosting tercihi yaparken kurumsal firmalarla çalışmalıdır.

Hosting Çeşitleri Nelerdir ve Neye Göre Seçilir?

Her web sayfasının projesi kendine has özellikler taşır ve farklı ihtiyaçları olabilir. Sayfanızın teknik yapısına ve amacına göre çeşitli hosting paketleri sunulur. Linux uyumlu hosting paketleri, açık kaynak koduyla tasarlanan web sayfalarını barındırır.

Microsoft yazılımları ile geliştirilmiş web sayfalarının barındırılması için Windows hosting paketlerinin kullanımı zorunludur. Aynı zorunluluk WordPress servisleri için de geçerlidir. Blog ya da içerik yönetimi için pratik çözümler sunan WordPress, oluşturulan sayfa ile hosting altyapısını yüzde yüz uyum sağlayacak şekilde optimize eder.

Büyük verileri saklamak için büyük data ihtiyacı olan işletmelere kurumsal hosting servisi sağlanır. Yoğun trafiğe sahip olan etkileşimli web sayfaları, erişim hızında kayıp yaşamamak için bulut sunucuların hosting servisinden faydalanabilir. Çok güçlü donanımlara sahip olan fiziksel sunucuların maliyeti çok yüksektir.

Fiziksel sunucular, uygun bir kira bedeli karşılığında web sayfasına donanımsal kaynak olarak kendi sistemlerini atar. Doğru seçilen hosting ve yan elemanlarının Google SEO için önemi büyüktür. Google algoritmaları devasa datasındaki verileri tararken güvenlik açığı olmayan web sayfalarının puanını yükseltirken şüpheli sayfaları dizinden çıkarma işlemi yapar.

Hosting Paketi İçeriğinde Neler Bulunur?

Hosting servisinin sağlandığı kaynaktan, web sayfanız için gerekli olan farklı hizmetleri de alabilirsiniz. Sayfanızın dijital adresi olan domain kaydı ve transferi birincil ihtiyaçlar arasındadır.

Hosting paketi içinde domain hizmeti varsa DNS ayarları daha süratli ve hatasız olarak yapılabilir. Web sayfasının ve sayfaya bağlanan ağdaki diğer bilgisayarların güvenliği için SSL güvenlik sertifikası sunulmalıdır. Birçok hosting paketinde ücretli ya da ücretsiz SSL sertifikası bulunur.

Ticari faaliyeti olan web sayfalarının ücretli sertifika alarak verileri şifrelemesi önemlidir. Hazır site kurma aracı, kontrol paneli, teknik destek gibi paket elemanları, sayfa üzerinde tam kontrol ve hakimiyet için önemli unsurlardır. Çözüm ortağı olarak yerel firmalarla çalışmanın avantajlarını “Veri Merkezi Hizmetleri Neden Türkiye’den Alınmalı” başlıklı yazımızı okuyarak öğrenebilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsinizSonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosting Tercihinizi Neye Göre Yapmalısınız? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz