Hiper Yönetici Nedir?

Bir bilgisayar üzerinden aynı anda birden fazla işletim sistemi çalıştırılmasına imkân tanıyan hiper yönetici, son yılların en çok rağbet gören yazılım türlerinden biridir. Bu benzersiz yazılım sayesinde sanallaştırma adı verilen bir işlem gerçekleştirilir. Bu süreçte işletim sistemlerinin belirli bir donanıma özel erişimi olduğu düşündürülür.

Bir nevi sanallaştırma yöntemiyle sistemlerin her biri yanılgıya düşürülür. İşletim sistemi ve fiziksel donanım arasında yer alan yazılımların tamamı için sanal bir donanım kümesi sunan hiper yönetici, veri aktarımını da yönetir. Hem bireysel hem de kurumsal ortamlarda aktif olarak kullanılan bu yazılım, işletim sisteminin çok daha ayrıcalıklı çalışmasına imkân tanır.

Hiper Yöneticinin Sağladığı Avantajlar

Bir bilgisayarın işletim sistemini geliştirmek amacıyla kullanılan hiper yönetici, cihazın donanımına sınırsız erişim sağlar. Bu sayede çok daha nitelikli ve ayrıcalıklı kullanım imkânı sunar. Bir işletim sistemi normal şartlarda 0 halkasında çalışırken, bu eşsiz yazılım sayesinde 1 ile 3 arasındaki halkada çalışır.

Maksimum performansın elde edilmesini sağlayan hiper yönetici, çok sayıda işletim sistemini aynı anda çalıştırırken bu halkaları tamamen dağılmasını önler. Böylece sanallaştırma olarak adlandırılan yöntem ile verimlilik sağlanır. Gelişen teknolojinin sunduğu imkânlar sayesinde ortaya çıkan sanallaştırma, yaklaşık 20 yıldır araştırılan ve geliştirilen bir kavramdır. İşletim sisteminde uygulanan bu yöntem ile maliyetlerin düşmesi sağlanır. Ayrıca verimlilik arttırılarak yüksek performansın devamlılığı sağlanır. Bu sayede kısa sürede çok daha efektif bir çalışma gerçekleştirilerek günümüz rekabetçi ortamında rakiplerin bir adım ötesine geçilir.

Çok Çeşitli Yaklaşımlar ile Sanallaştırma Teknolojisi

Teknolojinin hızla gelişim gösterdiği bu günlerde sanallaştırma konusunda pek çok farklı yaklaşım mevcuttur. Bununla birlikte bu kavram söz konusu olduğunda genel olarak sanal makinelerin kullanılmasıyla gerçekleştirilen donanım setleri akla gelir. Bu donanım setleri simüle edilerek oluşturulur.

Bu süreçte sanal makine monitörlerinin her biri misafir olarak nitelendirilen bir işletim sistemini içerir. Böylece monitör üzerinden doğrudan çalışır. Bu misafir işletim sistemlerinin yönetim ve kontrol işlemi ise hiper yönetici tarafından gerçekleştirilir. Çok çeşitli teknikler kullanılarak bunların birbirleriyle çelişmesi önlenir. Bu sayede sorunsuz bir sanallaştırma işlemi yapılır.

Tüm bu işlemlerin temelinde firmalar kaliteli kurumsal internet bağlantısını tercih etmelidirler. İş sürekliliği ve verimliliği açısından kesintisiz ve güçlü internet alt yapısı günümüzde olmazsa olmaz bir durumdur. İşte tam bu noktada, Metro Ethernet hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Metro Ethernet, bugün de yarın da yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hiper Yönetici Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz