Alan Adı Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Teknotel Alan Adı Yönlendirme Hakkında Bilgiler

Alan adı, bir başka deyişle Domain alma işleminin belki de en sıkıntılı ve kararsız olunan noktasına geldi sıra… İnternette var olan, sosyal medya kanallarına biraz olsun yakın olan birçok kişi daha önce bu işlemi yapmıştır. Kimi sahip oldukları şirketleri için kimi ise kendi hobileri veya iş alanlarını webe taşımak için domain alıyor. Süreç olarak oldukça kolay olan bu işlem isim seçimi yapma aşamasında pek çok kafa karışıklığına sebep oluyor. Çünkü SEO yani İnternet mecrasında yer almanın anahtarına uygun alan adları almak, artık bir tercih değil gereklilik sebebi olmuş durumda. Çünkü daha çok okunmak, hit yaratmak ve sitenizin reputasyonunu arttırmak adına SEO kilit nokta. Alan adı alınırken de bu kilit noktadan yola çıkarak SEO’ya uygun alan adları almak hedefinize ulaşma konusunda size rehberlik edecektir.

Akılda Kalacak Alan Adlarını Tercih Edin

Öncelikle alan adınızı seçmeden önce iyice düşünün. Çünkü ilk seçimden sonra geri dönüş için artık zaman geçmiş olabilir. Kuracağınız sitenin kime, neye ve hangi sektöre hitap edeceğini göz önünde bulundurarak sitenizin yeni ismine karar verin. Akılda kalıcı olması ve kısa olması sizin için avantaj olabilir çünkü bu sayede insanların ilerleyen dönemde sitenize daha çabuk alışmasına yardımcı olursunuz.  Unutulmaz olmak ve akılda kalmak başarının kapısını açan anahtardır gibidir. Bir başka önemli nokta ise alan adınızı tek bir seferde yazılacak biçimde organize edin. Noktalama işaretleri ile sitenizi bölmeyin. Örnek vermek gerekirse; ”alanadi.com” doğru bir örnekse ”alan-adi.com” çok da tercih edilmemesi gereken yanlış örnek olarak gösterilebilir.

SEO Dostu Alan Adları ile Başarıyı Yakalayın

İçerik konularına yavaş yavaş eğilmek gerekirse; alacağınız alan adı doğrudan işinizle ilişkili olmalıdır. Bir spor sitesi kuracaksanız; sporla ilgili, bir blog açacaksanız; blogunuzdaki konularla ilgili olması, sitenizle alan adınızı eşleştirecek ve mantık çerçevesinde bir karar vermenizi sağlayacaktır. Hani dedik ya SEO; başarının anahtarıdır diye… Sitenizin ismi de arama motoruna takılacak, SEO dostu bir isim olmalıdır. SEO’da ne kadar yukarıdaysanız başarı da sizin için o kadar kaçınılmaz olur. Çünkü Google aramalarında üst sıralarda olmak sizi tercih sebebi yapar. Tercih edildikçe de üst sıralara çıkarsınız ve hangi kelime ilgili Google kullanıcıları arama yapıyorsa sektöre uygun isimler sizi üst sıralara taşır ve ilk tıklanan site siz olursunuz.

Öncelikli Tercihiniz “com” Uzantılı Alan Adları Olmalı

Resmi kuruluşlar için öncelikli seçilmesi gereken uzantı ‘org’ uzantısı olmalıdır. Eğer ‘org’ uzantısının mevcut sitenize ağırlık getireceğini düşünüyorsanız bundan sonraki tercihiniz ise ‘com’ olmalıdır. Dünya üzerinde yapılan araştırmalarda en çok kullanılan uzantının ‘com’ olması da bu uzantının kullanılabilirliğini ve erişilebilirliğini tasdikler niteliktedir. Alan adı alırken en çok yapılan hatalardan biri de ard arda gelen harfler ve ardışık sayılardır. Bu da sizin siteniz yerine başka siteye yönlenmesine, o siteye sürekli hatayla giriliyora SEO’da sizin geriye düşmenize yol açabilir. Bu sebeple ardışık isimler ve ardışık sayılar tercih edilmemelidir.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Alırken Bunlara Dikkat Edin! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz