Data Center Istanbul

Teknotel Data Center İstanbul

Data Center, sunucular ile telekomünikasyon sistemlerini bünyesinde barındıran özel tesislerdir. Bu tesislerin belirli kalite standartlarına ve güvenlik şartlarına uyum sağlaması son derece önemlidir. Data Center da saklanacak olan verilerin boyutları, verinin önemi ve türüne göre farklı önlemler alınmalıdır.

Verinin türüne ve önemine göre farklı elektrik, soğutma, kablolama ve güvenlik sistemleri çözümleri üretilmelidir. Data Center İstanbul firması olarak hizmet veren firmamız verilerinizin güvenliği için dış ortamdan gelebilecek tüm tehlikelere karşı gerekli önlemleri almıştır.

Yedek veri iletişim bağlantıları, jeneratör, kesintisiz güç kaynakları ve network operations center gibi önlemlerin alındığı data centerlar verilerinizin daha güvenilir şekilde işlenmesini sağlar ve iş ilerleyişinizin aksamamasına imkan tanır.

Data Center İstanbul ve NOC Nedir

Teknotel-veri-merkezi-telehouseistanbul-300x200 Data Center Istanbul

Fark Yaratan Data Center: Telehouse Istanbul

Veri merkezlerindeki sistemler genellikle otomatik olarak çalışabilecek yapıya sahiptir. Ancak bazı zamanlarda sisteme insan müdahalesi gerekebilir. Bu tür durumlarda yapılacak olan acil müdahalelerin en etkili ve doğru şekilde yapılabilmesi için data center içerisinde NOC yani network operasyon merkezlerinin yer alması gerekir.

Kurulan network operasyon merkezlerinde sistemlerden farklı veriler alınır. Elde edilen bu veriler detaylı bir şekilde analiz edildikten sonra NOC personelleri tarafından kontrol edilir. Bu yöntem sayesinde hızlı bir şekilde gerekli tüm yazılımsal ve donanımsal müdahaleler yapılmış olunur.

Hızlı bir şekilde müdahalelerin gerçekleşmesi ve sistemin izlenebilir olması olası tüm sorunların önüne erkenden geçilebilmesini de sağlar.

PDU Nedir?

PDU’lar data centerlardaki elektrik enerjisinin aktarılması amacı ile kullanılan gelişmiş sistemlerdir. PDU (Power Distribution Unit) olarak adlandırılır. Grup priz sistemi olarak da nitelendirilen bu teknolojiler günümüzde akıllı sistemler olarak görülür. Bu sistemleri sadece basit bir enerji aktarım aracı olarak görmemek gerekmektedir.

Sistemler sunucuların çektikleri enerjiye ve kabinet içerisine gelecek olan sunucunun diğer bileşenlerine göre dikkatli bir şekilde seçilmesi gereken sistemlerdir. Bu sebeple, gerektiği zaman her sunucuya karşı ayrı bir PDU sistemi kullanılması gerekebilir.

Pek çok farklı uygulama içerisinde yer alan PDU’lar, hosting firmaları tarafından da yoğun bir şekilde kullanılan sistemlerdir. Network sistemleri üzerinden izlenebilir özellikli olan PDU’lar ise günümüzde data centerlar tarafından en fazla tercih edilen sunucular arasında yer almaktadır.

İzlenebilir özellikli PDU sistemleri hangi sunucunun ne kadar enerji tükettiğini takip edebilmenizi ve buna göre çözümler üretebilmenizi sağlar. Kabinet ısıları ve kabinet kapaklarının pozisyonu gibi detaylar da PDU sistemleri tarafından kolay bir şekilde izlenebilir.

Teknotel-veri-merkezi-telehouseistanbul-300x200 Data Center Istanbul

Güvenlik Çözümleri Neler

Data centerlarda yer alan bileşenlerin güvenilir bir şekilde koruma altında tutulabilmesi için farklı teknolojiler kullanılabilmektedir. Geçiş şifreleri, parmak izi okuyucular ve retina tarayıcılar en fazla tercih edilen güvenlik sistemleri arasındadır.

Bu sistemler data centerların tamamında yer alması gereken güvenlik sistemleridir. Aksi takdirde sunucuların ve verilerin güvenliği büyük bir tehlikeye atılmış olur. Sistemler dışında iklimlendirme çalışmaları, yangın ve depreme karşı alınabilecek ek önlemler de data centerlar tarafından sürekli olarak geliştirilmelidir.

Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, iş yerinize yakın bir lokasyonda barındırılan sunucu ve benzeri çözümler, müdahale gerektiği noktada son derece fayda sağlıyor. Anında değişikliğe gidebileceğiniz sunucuda aynı zamanda fiziksel olarak da çeşitli değişimler uygulayabilirsiniz. Hali hazırda gerekli fiziksel koşullar sağlanarak barındırılan sunucular, sürekli olarak takip edilerek güvenliğin denetlenmesi sağlanıyor.

Data Center ve Disaster Recovery

Sistemin sürekliliği açısından oluşturulan felaket kurtarma çözümü ile acil durumlarda anında müdahale desteği sizleri bekliyor. Disaster Recovery olarak da adlandırılan Felaket Kurtarma Çözümü, olası bir tehlike anında devreye girerek hem sunucuların hem de depolanan verilerin güvenli bir şekilde sürdürülmesini mümkün hale getiriyor. Böylelikle veri kaybı ya da kesinti gibi durumların yaşanmaması açısından oldukça geniş kapsamlı önlemler alınıyor.

Tier3+ Seviyesinde Global Data Center: Telehouse Istanbul

Tier3+ data center güvencesi ile birlikte barındırılan sunucular, kapsamlı bir şekilde güven altına alınıyor. Sadece ideal fiziksel barındırma olanağı oluşturulmakla kalmıyor aynı zamanda olası tehlikelere karşı da adımlar atılıyor. Sunucu yedekleme hizmetinden herhangi bir şekilde cihaz yatırımı yapmadan faydalanabilirsiniz. Böylelikle ekonomik bir çözümden bahsetmek kolaylaşıyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Istanbul ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz