Veri Merkezi Nasıl Kurulur: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknotel Veri Merkezi Nasıl Kurulur: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web sunucularına ev sahipliği yapan veri merkezleri fiziksel alan, iklimlendirme, enerji altyapısı, network, güvenlik, yedekleme gibi yapısal bölümlerin teknik mimarisi planlanarak kurulur. Günümüzde web barındırma süreçlerinin kesintisiz ve güvenli olması veri merkezi nasıl kurulur sorusuyla bağlantılıdır. Veri merkezinin nasıl olması gerektiği veri merkezi standartları ile belirlenmiştir.

Veri Merkezleri Tasarlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Veri merkezleri değerli verileri korumak ve onları en hızlı şekilde iletmek için özel olarak tasarlanmaktadır. Veri merkezindeki soğutulma, enerji kullanımı, kablolama, yangın söndürme sistemi gibi niteliklerin kusursuz olması gerekir. Veri merkezi kurulumunda güvenlik, süreklilik ve yedeklilik en önemli niteliklerdir.

Veri Merkezi Nasıl Olmalıdır?

Veri merkezinin enerji kullanımı süreklilik ve yedekliliği doğrudan etkilemektedir. Enerji kullanımının verimli ve tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanması önemlidir. İşletmeler, oluşacak bir sorun halinde büyük maliyet kaybını önlemeleri için kesintisiz hizmetin ilk adımı olarak güç kaynaklarını yedeklemeleri gerekir. Veri merkezi güvenliği, veri merkezi kurulumunun temel amaçlarının başında gelir. Bilgi güvenliğinin sekteye uğramaması için veri merkezi güvenliği üst düzeyde sağlanmalıdır.

Veri merkezini donatan soğutma sistemleri, veri merkezinde bulunan cihazların fazla ısıda çalışırken performans kaybı yaşamalarını önlemeye yarar. Enerji gideri kadar soğutma kapasitesi olmalıdır. Veri merkezinin izlenmesi oluşabilecek kötü senaryoların önceden tespitini sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Veri merkezinin kablolanması yapısal sisteme uygun olarak yapılmalıdır. Veri merkezi bir bütün olarak özel teknik mimariyle tasarlanmalıdır. Veri merkezi nasıl kurulur sorusunun cevabını arıyorsanız Teknotel veri merkezi kurulum hizmetlerimizle tanışmalısınız.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Nasıl Kurulur: Dikkat Edilmesi Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz