SSL Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır?

Teknotel SSL Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır

Bir web sitesinin “Güvenlik Giriş Katmanı” adı verilen duvar ile korunmasına yardımcı olan yazılıma SSL adı verilmektedir. İngilizce açılımı ise “Secura Sockers Layer” olarak bilinmektedir. Web sitesine bu yazılımı entegre etmek için uluslararası alanda görev almakta olan kuruluşlara başvuru yapılır ve 1 ila 10 yıl geçerliliğe sahip olan sertifika satın alınır. Kullanım süresi dolduktan sonra SSL sertifikası yenileme işleminin yapılması gerekir.

SSL Sertifikasının Yenilenmesi

SSL sertifikasını yenileme işlemi, web sitesinin nerede barındığına ve türüne göre değişkenlik gösteren bir işlem olarak bilinmektedir. SSL sertifikası, alınmış olan kurum üzerinden otomatik bir şekilde yenilense de hesap üzerinden de SSL sertifikası yenileme işleminin yapılması ve yenileme kredisinin uygulanması gerekmektedir. Bu yenileme işlemlerini 90 günlük kullanım ile satın alabilmek mümkün olur. Son kullanım tarihinin üzerinden geçen 60 günlük sürecin sonuna 30 gün daha eklenerek SSL sertifikası kullanımına devam edilebilir.

SSL Sertifikası Yenileme İşlemi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kullanım zamanı dolmuş olan bir sertifika söz konusu olduğunda, SSL sertifikası yenileme işlemine örnek verilmesi gerekirse; 15 Mayıs’ta son kullanım süresi dolacak olan bir sertifikanın yenileme işlemi maksimum 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında yapılmalıdır. SSL otomatik yenileme hizmetlerinin satın alımı ile beraber kredi süresi dolmak üzere olan sertifikanın yenileme isteğinin tamamlanması gerekmektedir.

SSL Sertifikası Yenileme

Web sitesinde yer alan SSL sertifikasını yenilemek için hesap yöneticisinde oturum açılır. Bu kısımda SSL sertifikaları seçeneğine tıklanır. Yenileme talebi için “Yenile” seçeneğine tıklanır ve ödeme adımları takip edilir. Ödeme işleminin yapılması ile beraber “Başla” ve “Sertifika Talep Et” seçenekleri izlenir. Gereken diğer adımlar ek sayfalarda uygulandıktan sonra SSL sertifikası yeniden web sitesine kurulur.

Yenileme talebi yapıldığında sistemde kayıtlı olan bir ad üzerinden talep gerçekleştirilmişse sertifika otomatik olarak yenilenmekte ve kuruluma gerek kalmamaktadır. Sertifikanın yenilenmesi için talebin oluşturulması ve bununla beraber web sitesine yeniden gönderilen SSL’in kurulumunun yapılması gerekir. Web sitesinin türüne göre bu kurulum otomatik olarak da yapılabilmektedir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSL Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz