Bulut Çözümleri Network Güvenliğini Nasıl Değiştirdi?

Firmaların BT altyapı güvenlikleri önemli bir uzmanlık konusu olmakla birlikte kötü amaçlı yazılımlar, doğal afetler veya insan faktörleri gibi sebepler yüzünden çoğu zaman risk altındadır. Dijitalleşme sonucunda yapay zekânın her alanda kullanılması ve internet ortamında her türlü cihazın birbiri ile iletişimde olması veri güvenliğini daha fazla tehdit eder hale geldi. Sonuç olarak daha duyarlı, esnek ve bütünleşik güvenlik çemberine olan ihtiyaç artarken bulut bilişim, ağ güvenliğinin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Peki, bulut teknolojilerinin ağ güvenliği noktasında firmalara sunduğu avantajlar neler?

1- DDoS Ataklarına Karşı Tam Koruma

Sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde anlık istek göndermek, doğrudan sistemin kendisini yormak veya hattı donduracak kadar yük altına almak şeklinde ortaya çıkan saldırılarını, DoS/DDoS koruma yöntemi ile etkisiz hale getirilmesi mümkün. Telehouse Istanbul, internet güvenliğinin global lideri olan Verisign ile yapmış olduğu iş ortaklığı sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde dağıtılabilen bulut tabanlı bir DDoS çözümü sunmaktadır. Bu sayede ağ ve uygulama katmanlarınıza yönelik saldırılara karşı kapsamlı bir koruma sağlanır.

2- Mevzuata Uygunluk

İşletmenizin BT altyapısında bulut teknolojilerinden faydalanmanız başta KVKK olmak üzere veri merkezi operasyon yönetimi standartları, bilgi güvenliği standartları ve veri merkezi altyapı standartları gibi pek çok düzenlemeye uyum noktasında avantaj sağlar. Bir başka deyişle, bireysel olarak takibinin mümkün olmadığı düzenleme ve güncellemeler donanımlı ve uzman bulut servis sağlayıcıları tarafından sağlanır.

3- Ölçeklenebilir ve Esnek Yapı

Dijitalleşmenin bir sonucu olarak iş süreçlerinde daha esnek ve ölçeklenebilir bir yapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bulut tabanlı iş uygulamalarına tablet veya akıllı telefon gibi mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanabilmesi, yönetim ve iş süreçlerinizde kolaylık sağlar. Öte yandan, ihtiyaçlarınızla doğru orantılı olarak sunucu ve depolama kapasitenizi artırıp azaltarak işletmenize esnek bir yapı kazandırırken maliyetlerinizi de azaltabilirsiniz.

4- Yüksek Düzeyde Fiziksel Güvenlik

Verilerinizin güvenliği noktasında siber güvenlik kadar fiziksel güvenlik önlemleri de oldukça önemlidir. Şirketinizin BT altyapısını buluta taşıdığınız zaman verinin bütünlüğü, erişilebilirliği ve güvenliği, idari ve teknik tedbirlerin yanı sıra kesintisiz güvenlik kontrolleri de profesyonel olarak veri merkezi tarafından sağlanmaktadır. Telehouse Istanbul’da fiziki güvenlik önlemleri uluslararası düzeydeki veri merkezi güvenliği standartlarına uygun olarak ve kesintisiz kontrollerle gerçekleştirilmektedir.

Kısacası, Teknotel Telekom verilerinizi özel şifreleme yöntemleriyle saklı tutarken Firewall DDoS Koruma sistemi, Cloud Backup, Felaket Kurtarma Çözümü (Disaster Recovery) gibi servisleri ile de verilerinizin başka kişilerce kötü amaçlı kullanılmasının önüne geçiyor. Ayrıca, global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, kamu – özel kurum ve kuruluşlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken, KVKK’dan doğan sorumluluklarını tam olarak yerine getirmelerinde kolaylık sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Çözümleri Network Güvenliğini Nasıl Değiştirdi? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz