Hosting Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Web sitelerin hazırlığı, belirli bir noktaya kadar kişisel bilgi ve deneyim ile gerçekleşebiliyor. Hazır kalıplar sunan yazılımlar sayesinde uzman desteği olmadan kendi sitenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ancak belli bir aşamaya geldiğinizde sitenin yayınlanabilmesi için uygulanması gereken dijital protokoller vardır.

Hem yasal düzenlemeler hem de teknik donanım desteği için profesyonel şirketlerin çözüm ortaklığı devreye girer. Domain kaydı ve hosting işlemleri web sitelerin en temel ihtiyaçlarıdır. Hosting işlemlerinin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için iki konuda doğru karar vermek önemlidir. Bireysel ya da kurumsal web hosting servisi sağlayan firmayı iyi tanıyarak seçmeli ve servis paketinin içeriği konusunda detaylı bilgi sahibi olmanız gerekir.

Hosting Servisi Veren Firma Neye Göre Seçilir?

  • Girişimlerin en yoğun görüldüğü sektörlerden biri teknoloji endüstrisidir. Yeni pazarlar açıldıkça yeni firmalar da ortaya çıkar. Birçoğu zamanla ya pazardan tamamen çekilir ya da farklı bir koldan çalışmaya devam eder. Firma seçerken geleceğinden emin olduğunuz yeni firmaları seçebilirsiniz. Ancak kesintisiz hizmet için köklü firmaların tecrübelerine güvenmeyi tercih etmelisiniz.
  • Firmanın teknik donanımı, enerji ihtiyaçlarını ne şekilde sağladıklarını, sürdürülebilirlik stratejilerini, veri güvenliğini ve diğer metalarını öğrenin. Mümkün olduğu kadar en son geliştirilmiş sistemleri kullanan firmalara yönelin.
  • Satış sonrası destek faaliyetlerinin kalitesini anlamak için forumlarda veya diğer sitelerde yayınlanan kullanıcı yorumlarını okuyun. Şikâyet edilen bir firma ile çalışmak istemezsiniz. Problem yaşandığı zaman çözüm odaklı bir hamle ile müşteri memnuniyeti sağlanıyorsa, firma hakkında olumlu düşünebilirsiniz.

Hosting Paketi Neye Göre Seçilir?

Paket seçimini belirleyen temel faktör web sitenizin kimliği, işlevi ve faaliyetidir. Sitenin ihtiyacı olan veri alanı, tahmini disk alanını belirler. Doküman ağırlıklı bir site ile video ağırlıklı bir sitenin depolanan verileri, disk alanı açısından ciddi bir fark yaratır.

Ziyaretçilerin transfer edeceği tahmini veri değeri, kesintisiz transfer sağlanması gereken alt yapıyı etkiler. E-posta servisinde kota sınırı olduğunda müşterilerden gelen taleplere zamanında dönüş yapılamaz. Kurumsal çapa göre yeterli kotayı sunan posta servisini kullanmak hayati önemdedir. Sunucuların yüksek işlemci ve RAM boyutu ile hizmet vermesi, sitenizin hızlı yüklenmesini, site içi fonksiyonların hızlı çalışmasını sağlar. Hosting Tercihinizi Neye Göre Yapmalısınız?’ başlıklı yazımızı okuyarak bu konuda birkaç ipucu daha alabilirsiniz.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosting Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz