Dijital İkiz Nedir?

En basit haliyle bir ürünün ya da hizmetin sanal modeli olan dijital ikiz, ilk olarak 2002 yılında Dr. Michael Grieves tarafından ortaya atılan bir kavramdır. O dönem NASA’nın eşleşme teknolojisi sonucu gündeme getirilen bu kavram, her geçen gün daha fazla gündeme geliyor.

Özellikle IoT ile beraber çok daha etkili olan dijital ikiz, bir ürünün veya hizmetin gerçek yaşamdaki etkilerinin sanal dünyaya yansıtılmış halidir. Bu modelleme sayesinde iş yerinde gerçekleşebilecek sorunların tespit edilmesi kolaylaşır ve var olan düzen test edilerek mevcut durum değerlendirilir. Güvenlik çözümleri açısından da dijital ikiz büyük faydalar sunar.

Ayrıca kriz senaryoları oluşturularak sanal ortama yansıtılırken, ortaya çıkan resmin analizi yapılır. Bu sayede eksiklikler fark edilir ve gerekli önlemler alınır. Kısacası dijital ikiz gerçek dünya ile sanal dünya arasında mükemmel bir köprü görevi görür.

Dijital İkizin Kullanıcılarına Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Gerçek dünyada var olan fiziksel bir varlığın sanal olarak dijital dünyada kopyalanması olarak ifade edilen dijital ikiz, verileri yakından izleme ve değerlendirme imkânı sunar. Gerçek hayattaki her türlü verinin sanal ortamda incelenmesini sağlar ve muazzam bir model arası olarak kusursuz bir analiz olanağı sağlar.

Özellikle gerçek zamanlı simülasyon yapılmasına imkan tanıyan modelleme, aynı zamanda takip ve optimizasyon gibi konularda kullanıcılara kolaylık sağlar. Böylece kullanıcılar modellenen nesneyi, ürünü ya da hizmeti çok daha iyi algılar. Ürünlerin gerçek hayatta test edilmesi hem zorlu bir süreçtir hem de oldukça masraflı olur. Bununla birlikte dijital ikiz teknolojisi sayesinde test süreci çok daha pratik, hızlı ve düşük maliyetli hale gelir. Böylece kolaylıkla istenen ürünün değerlendirilmesi yapılır.

Teknotel-sunucu-barindirma-hizmetine-neden-ihtiyac-duyulur-e1587549404821 Dijital İkiz Nedir?

 

Dijital İkiz Teknolojisinin Kullanıldığı Alanlar Hangileridir?

Son yıllarda firmalar sıklıkla dijital ikiz teknolojisini kullanmayı tercih eder. Böylece maliyetlerin düşmesi sağlanır ve mevcut ekipmanların çok daha uzun ömürlü olması garanti altına alınır. Bu tarz sanal modellemeler farkındalığı geliştirdiği için çok daha etkili çözümler üretilir ve başarılı sonuçlar elde edilir. Bu nedenle dijital ikiz çok çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılır.

Özellikle tasarım ve ürün geliştirme konusunda firmalar için vazgeçilmez bir yere sahip olan bu teknoloji, kullanıcı deneyimini geliştirme konusunda oldukça etkilidir. Buna ek olarak üretim alanında da sıklıkla tercih edilen dijital ikiz, ürünün maliyeti, kalitesi ve performansı ile ilgili ön bilgi verir.

Dijital çözümler konusunda bilişim alt yapısı çok önemlidir. Ancak yüksek maliyet gerektiren bu alt yapıyı kiralama gibi seçeneklerle herkes kolaylıkla kullanmaya başlamıştır. Özellikle küçük işletmelerin dijital varlıklarını yönetmeleri ve dijital teknolojilerini yatırım yapmadan kullanmaları sunucu kiralama çözümleri ile kolay hale gelmiştir.

Sonuç olarak, Global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi Cloud Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken onların iş süreçlerini akıllı hale getirmeye yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Dijital İkiz Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz