Veri Merkezi Nedir: Genel bir bakış…

Teknotel Reseller Hosting Kurulumu

Bilginin elektronik ortamda belli aygıtlar aracılığı ile düzenli olarak işlenmesi bilişim bilimi olarak tanımlanmaktadır. Bilişim alanı uçsuz bucaksız bir alan olarak insanların ekonomik, toplumsal ve teknik iletişimde kullandığı bilgilerin işlendiği bir platformdur. Bilişim biliminde veri merkezi nedir sorusunun önemli bir yeri vardır. Çünkü veri merkezi bu kapsamlı dinamik platformun içinde bilgilerin depolanmasını, organize edilmesini, kullanılmasını ve düzenli aralıklarla yedeklenmesini sağlamaktadır.

Data Center / Veri Merkezi Sistemi Ne Anlama Gelir?

Datacenter yani veri merkezi bilgilerin bilgisayarla işlenip enformasyona dönüştürülmesine olanak tanıyan, verilere anlam ve işlev kazandıran, verileri muhafaza eden alandır. Veri merkezlerinde saklanan ve işlenen verilerin değerine bağlı olarak veri merkezlerinin sistemsel yapısı da değişmektedir. Sunucu odası ya da sistem odası olarak adlandırılan bilgisayar sistemleriyle verilerin toplanması, depolanması, işlenmesi ve dağıtılması veri merkezi adı verilen bu yerlerde gerçekleşir.

Veri Merkezi Ne İşe Yarar

İşletmeler kullandıkları ve ürettikleri her türden veri için veri merkezine ihtiyaç duymaktadır. Bu işletmeler arasında e-ticaret firmaları, devlet kurumları, sağlık kurumları, eğitim kurumları, finans kurumları gibi işletmeler yer almaktadır.

Ticari kuruluşlar için veri merkezi nedir sorusu hayati önem taşır. Verilere olan erişimde güvenilir olmayan durumlar olması ya da verilere erişimin yavaş olması mevcut hizmetlerin durmasına ya da aksamasına neden olabilir. Bu nedenle kurum ve kuruluşlar verilerini bilgisayar sistemlerinde muhafaza etmek yerine verilerini veri merkezlerinde muhafaza ederler. 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Nedir: Genel bir bakış… ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz