Değiştirmek ya da Doğru Olanı Seçmek: Bulut Bilişim

Bulut Bilişim Değişim

Bulut bilişim teknolojisi sürekli gelişiyor… Dolayısıyla, geçmişte pragmatik nedenlerle alınan kararlar bugün için doğru olmayabiliyor bu da bulut altyapısında optimizasyonu gerekli kılıyor. Peki, kurumlar hizmet aldıkları bir bulut altyapısının en iyi performansı, kesintisizliği ve güvenliği sağlayıp sağlamadığını nasıl anlayacak?

Cevap oldukça basit: Bulut hizmeti alan bir kurum için en iyi yol, bulut altyapısını ve bulutla ilgili süreçleri periyodik olarak değerlendirebileceği,  kesintisiz, güvenli ve profesyonel bir Veri Merkezi ile işbirliği içinde olmak!

Peki o halde, işletmeler, Bulut hizmetini aldıkları veri merkezlerini değerlendirirken hangi soruları sormalı? Size yol gösterebilecek bazı soruları cevapladık. İşte o sorular:

Hassas veriler Bulut’ta güvenli bir şekilde saklanıyor mu?

Öncelikle, verilerinizin Bulutta hangi şartlar altında saklandığına yakından bakarak erişim izinlerinin ve yetkilendirme bilgilerinin doğru şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol edebilirsiniz. Veri merkezinize yakın olmak size yalnızca anlık müdahale şansı vermez, aynı zamanda veri merkezi personeliyle birebir iletişim, sorularınıza ve sorunlarınıza yüz yüze cevap bulma imkanı gibi oldukça önemli avantajlar da sağlar.

Verileriniz Bulut’ta doğru bir şekilde şifreleniyor mu?

Bulut platformları çeşitli şifreleme ve anahtar yönetimi seçenekleri sunar. Deneyimsiz veya zaman baskısı altındaki işletmeler, verileri hırsızlığa karşı savunmasız bırakan hatalar yapabilir. Sunulan güvenlik yazılımlarının kalitesi verilerinizin güvenliği için kritik bir noktadadır. Dolayısıyla, servis sağlayıcınızın, küresel çapta tanınan firmaların sertifikalarına sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

55032022_m-1-300x200 Değiştirmek ya da Doğru Olanı Seçmek: Bulut BilişimBulutta Sektördeki en iyi uygulamalar takip ediliyor mu? 

Bulut platformlarının hazırlık, ölçeklendirme ve iş yükün yönetimi gibi süreçlerinde bulut altyapısını destekleyen çeşitli araçlar vardır. Bu araçları etkili bir şekilde kullanan bir Veri Merkezinden Bulut hizmeti almak, operasyonel verimliliği artırır ve bulut altyapısını daha kararlı hale getirir.

Verilen Bulut Hizmetindeki mevcut politikalar ve süreçler güncel mi?

Ayrıca, bulut platformları muazzam derecede esnektir ve hızla gelişirler. Dünün politikaları ve süreçleri, günümüzün bulut ortamı veya işletmenin gereksinimleri için ideal olmayabilir. Bu yüzden kendini ve ekibini güncel tutan bir veri merkezinden hizmet alarak güncel olana kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Bulut Felaket Kurtarma stratejileri var mı?

Alt yapıda yaşanan aksaklıklar, şirketleri geri dönüşü olmayan felaketlere götürebilir ve onarılması zor sorunlara yol açabilir.  Veri Merkezleri, bulut felaket kurtarma çözümlerini geliştirerek karşılaşılacak felaket durumunda sorunsuz bir kurtarma stratejisine sahip bulut altyapısına sahip olduklarını garanti etmelidir.

Teknotel olarak Cloud Disaster Recovery servislerimizi, Telehouse Istanbul Veri Merkezimizden aldığınız tüm hizmetler için sağlıyoruz.

55032022_m-1-300x200 Değiştirmek ya da Doğru Olanı Seçmek: Bulut Bilişim

Hassas verileriniz söz konusun olduğunda  İstanbul’un en işlek ticaret merkezlerinden biri olan Kozyatağı’nda, metro istasyonunun hemen çıkışında bulunan Telehouse İstanbul Veri Merkezimizde, konumumuz sayesinde size ihtiyacınız olan anlık desteği bire bir iletişimle hemen sağlıyoruz.

Tecrübe ve kalite söz konusu olduğunda, Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir telekomünikasyon sektörüne öncülük ederek kazandığımız deneyimimiz sayesinde, tecrübemizle profesyonelliğimizi birleştirerek verilerinizi kesintisiz ve güvenli bir şekilde saklıyoruz.

Yetkinliklerin güncelliği söz konusunda olduğunda, her zaman günceli takip ederek, en yeni uygulama ve sertifikasyonlarla hem çalışanlarımızın hem de veri merkezimizin yetkinliklerinin dünya standartlarında olmasını sağlıyoruz.  Ayrıca, Microsoft SPLA ve VMware DCV sahip deneyimli uzman ekipler ve hem Cisco hem VMware Enterprise Solution Provider hem de Veeam Cloud Provider ortaklıklarıyla uzmanlaşarak müşterilerimize profesyonel, güvenilir ve kesintisiz olan Veri Merkezi hizmetleri sunuyoruz.

Sonuç olarak…

Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Değiştirmek ya da Doğru Olanı Seçmek: Bulut Bilişim ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz