DDos Saldırılarına Karşı Diz Çökmeyin

Teknotel DDos Saldırılarına Karşı Diz Çökmeyin

Hemen hemen her sektörde DDoS kurumların korkulu rüyasıdır. Felaket senaryoları oldukça fazla ama atak sonrası çözüm ne olacak? sorusunda herkesi derin bir sessizlik alır. Bir felaket senaryosu da bizden olsun.

Bankacılık Sektöründe DDoS Sarmalı;

Bankacılık sektöründe milisaniyelerin önemini herkes bilir. Her bir milisaniye parayla eş değerdir. Her şey yoğun temposunda ilerlerken hopp! atak yediniz. Sistem devredışı. Tüm işlemler asılı kaldı. Zaman ilerliyor, gitti paralar… Olmaz demeyin, geçtiğimiz seneden hemen bir örnek bırakalım buraya.

Lloyds Bank’a gerçekleştirilen saldırı sonrasında internet bankacılığı işlemlerinde 2 gün içerisinde aralıklı kesintiler oluşmuştu. Türkiye’den örnek vermek gerekirse, birçok bankanın sunucularına yönelik saldırılarda bulunuldu. Bunlardan birkaçı ise Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti. Bu durum sosyal medyada da olay olmuş, birçok banka müşterisi ateş püskürmüştü. Para kaybını söylemiştik daha kötüsünü söyleyelim size İTİBAR KAYBI.jghjkl DDos Saldırılarına Karşı Diz Çökmeyin

Akaryakıt Sektöründe DDoS Sarmalı;

Akaryakıt firması iseniz sistemlerinize yönelik atak yediğinizi düşünün. Atağı yediniz, ne olsa beğenirdiniz, sanal pos cihazlarınız çalışmıyor! Sadece bununla da kalmıyor, zararınız borsa seanslarında kırmızı rengiyle yansıyor ve hisse değeriniz aşağı doğru bir ivmeleme kaydediyor. Sonuç olarak yine gitti paralar, yine gitti paralar…

IT sektöründe DDoS Sarmalı:

Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeyseniz verileriniz altın değerinde, birini bile kaybetmeyi hayal etmek istemezsiniz. Atak yediniz sistemleriniz devre dışı. Sonrasında ne olacak?

Enerji Sektöründe DDoS Sarmalı:

Enerji sektöründe sistemleri hedef alacak bir siber saldırı düşünün. Elektriğin tam bir gün boyunca kesik olmasının bile ciddi etkileri olacağını düşünürsek, bir hafta gibi uzun bir sürede bunun şehir ya da ülke genelinde yaşanması, maddi boyutu bir kenara insan hayatını kesinlikle tehdit edecektir. Olan oldu, şimdi çözüm zamanı.

Sosyal Medya’nın 4. Kuvvet olduğunu asla unutmayın…

Ticari sektörde herhangi bir siber saldırı sonucunda mevzu sadece maddi kayıp değil. Yukarıda verdiğimiz örnek birçok konuda çoğaltılabilir. Kurum olarak attığınız her adım viral olarak sosyal medyada deşifre olabilir, kartopu misali yayıldıkça büyür, büyür, büyür… Önünü alamayacağınız krizlerle uğraşmamak için önceden tedbiri ele almakta fayda var.

 Teknotel Telekom, FORTINET-VERISIGN iş birliği ile siber saldırılara yönelik yepyeni bir koruma teknolojisini aktive etti. Korumaya yönelik bu entegre hizmet, tüm ağ ve uygulama katmanı DDoS saldırıları için DDoS algılama ve engelleme hizmeti sunar. 

 FortiDDoS ve Verisign DDoS Koruma Servisi

FortiDDoS ve Verisign DDoS Koruma Servisi, ortak kullanıcılarını, ağlarında herhangi bir saldırı tespit ettiğinde gönderdiği sinyallerle otomatik olarak uyarır. Böylelikle eş zamanlı aksiyon sağlar.

 Bu nasıl oluyor?

Verisign DDoS Protection servisini tercih ederek ağ trafiklerinizi ve FortiDDoS cihazından gelen uyarıları sürekli olarak izleyebilen, ağınızdaki zararlı trafiği algılayıp engelleyen ve temiz trafiğinizi filtreleyen Bulut tabanlı hizmetten yararlanabilirsiniz. Böylelikle günlük iş işlevlerinizi sorunsuz bir şekilde sürdürür, ne verilerinizden ne de güvenliğinizden endişe duyarsınız.

DDoS saldırılarına diz çökmeyin, Teknotel’in güvenli hizmetlerini tercih edin, karlı çıkın!

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

DDos Saldırılarına Karşı Diz Çökmeyin ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz