Sunucu Kiralama Ne İşe Yarar?

Teknotel Sunucu Kiralama Ne İşe Yarar?

Sunucular, fiziksel açıdan masaüstü bilgisayarların kasasına benzeyen, donanım açısından ise CPU, RAM ve hard disk gibi parçaları üzerinde barındıran bir bilgisayar türüdür. Sunucular internet siteleri, yazılımlar ve mobil uygulamaların barındırılması için kullanılır.

Sunucuların temel görevi aktif gelen bağlantı isteklerine cevap vermek ve gerekli sorguları devreye sokmaktır. Peki, sunucu kiralama ne işe yarar ve size ne gibi katkılar sağlar?

Yüksek Trafikli İnternet Siteleri için En Uygun Çözüm: Sunucu Kiralama

Yüksek trafikli bir internet sitesi, online çalışan bir yazılım ve daha pek çok farklı ihtiyaç için sunucu kiralamanız gerekebilir. Ev tipi bilgisayarlardan farklı şekilde çalışan sunucular yüksek bağlantı hızlarına sahiptir.

Sunucu içerisine bir internet sitesi kurduğunuz zaman pek çok farklı bu internet sitesine aynı anda giriş yapabilir. Yüzlerce hatta binlerce kullanıcının aynı anda sunucuya girmesine imkân tanıyan bu sistemler yüksek kapasitede hizmet verebilmenizi sağlar.

Yüksek trafik alan siteler hosting, reseller ve VPS gibi paketler içerisinde tutulamaz. Yüksek trafik aynı zamanda daha fazla hard disk alanı ihtiyacını da beraberinde getirir. Kiralık sunucu kullandığınız zaman kullanıcılar bu sunucu içerisine girdikleri zaman CPU oranını diledikleri gibi kullanabilme imkânına sahip olurlar.

Bu durum, yüksek trafik sebebiyle hosting firması tarafında sorun yaşamamanıza yol açar. Sürekli olarak online tutulması gereken yazılımlar ve online oyunlar 7 gün 24 saat boyunca kiraladığınız sunucu içerisinde yer alabilir.

Sunucu Satın Almak Gerekli mi

Bazı özel durumlarda internet sitelerinin ve yazılımların daha rahat çalışabilmesi için en üst düzey sunuculara ihtiyaç duyulabilir. Üst düzey sunucular için ise ödenecek olan fiyat son derece yüksek olabilir. Bu durumda kişiler genellikle kiralama işlemi yerine sunucuyu satın alarak özel barındırma merkezlerinde tutarlar.

İstediğiniz işletim sistemini kurabilmenize imkân tanıyan sunucular, internet sitenizin yavaşlama, donma ve açılmama gibi sorunlar yaşamasını önler. Sunucu kiralama ne işe yarar sorusunun en basit cevapları bunlardır. Bu cevapları aldıktan sonra kendi ihtiyaçlarınıza yönelik bir sunucu araştırması yapmalısınız. Ayrıca kiralayacağınız sunucunun fiyatlarını da iyi bir şekilde araştırmayı asla unutmamalısınız.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Kiralama Ne İşe Yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz