Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları

Teknotel Teknotel Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları

Kurumlar, aşağıdaki avantajları elde etmek için bulut tabanlı hizmetlere taşınıyor veya özel uygulamalarını buluta taşıyor:

  1. Önceden tahmin edilemeyen iş yüklerini karşılamak için neredeyse anında ölçeklenebilir olması
  2. Uygulama işlevselliği
  3.  Düşük operasyon maliyeti
  4. Geliştirilmiş güvenlik
  5. Üstün iş sürekliliği
  6. Bilgi işlem altyapısının dış kaynaklı profesyonel yönetimi

Çoğu araştırmacı, BT iş yüklerinin üçte birinden fazlasının 2019’un sonuna kadar bulutta barındırılacağını öne sürüyor. Kurumlar Bulut tabanlı hizmetlere geçerken, taşınma işlemlerini daha güvenli ve daha az maliyetli bir şekilde gerçekleştirmek istiyorlar . İşte uygulamalarını ve verilerini buluta geçirmeyi hedefleyen kurumlar için bazı ipuçları:

Bulut’a Geçiş Planı Nasıl Yapılmalı 

Aşağıda sizinle paylaşacağımız maddeler elbette göreceli olabilir. Ancak Bulut’a taşınmayı yalnızca verileri, şirket içinden Veri Merkezine taşımak olarak göre bazı kurumlar için aydınlatıcı olacağını düşünüyoruz.

Kurumunuzun proje ekibinin, Bulut hizmeti almaya başlarken göz önünde bulundurması gereken başlıca konular şunlardır:

en-uygun-cloud-modelini-secmek-2-e1562573257305-300x153 Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları

  1. Buluta taşınma stratejisi ve  buluta geçişin zamanlaması: Endüstri 4.0’ın hızlı yükselişini düşününce kritik bir dönemler içinde olduğumuzu bu yüzden anı kaçırmamak oldukça önemli.
  2. Alacağınız Bulut Hizmetinin, verilerinizi ve uygulamalarınızı çalıştırmaya uyumlu olup olmadığının değerlendirmesi
  3. Uygulama, veri ve bulut ortamının birlikte iyi çalıştığını doğrulamak için bir uygulama kabul testi: Doğru Veri Merkezi seçimiyle bu testin sonucunu olumlu hale getirebilirsiniz böylece zaman kaybetmemiş oluşunuz.
  4. Operasyon rolleri ve sorumlulukları: Profesyonel bir Veri Merkezinin BT ekibi de profesyonel olacaktır, bunu asla unutmayın.
  5. Yedekleme ve kurtarma: Seçeceğiniz veri merkezinde bu hizmetler mutlaka Bulut için karşılanabiliyor olmalı. Böylece, güvenliğinizi garantiye almış olursunuz.
  6. Afet kurtarma planı: Doğru veri merkezi size afet kurtarma planı sunmalı ve altyapısını her türlü afet riskine karşı geliştirmiş olmalı.

Bulut Hizmetinde Uyumluluk Ön Planda Olmalı

en-uygun-cloud-modelini-secmek-2-e1562573257305-300x153 Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları

Kaçınılmaz olarak buluta geçirdiğiniz uygulamalar, şirket içi bilgi işlem ortamınızda kalan uygulamalarla ara birim oluşturmalıdır. Yani verileriniz ve uygulamalarınız Bulut’ta her zaman tam uyumlu olarak çalışmalıdır. Bu yüzden, Bulut Hizmeti alacağınız Veri Merkezini seçerken uyumluluk maddesini muhakkak göz önünde bulundurmalısınız!

Buluta Geçiş Esnasında Tam Kesintisizliği Hedefleyin

BT işlemlerindeki kaybedilen mili saniyelerin milyonlarca dolar değerinde olabileceği işlemlerde hız ve kesintisizlik oldukça önemlidir. Ancak, Bulutageçiş esnasında uygulama kesintisini tetikleyecek sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Ancak profesyonel, kaliteli ve güvenli bir merkezi seçimi size ihtiyacınız olan kesintisizliği sağlayarak, Bulut’a geçişiniz risksiz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

 Güvenlik Önceliğiniz Olsun

Buluta geçişiniz sırasında ve sonrasında, verilerinizin ne kadar güvenli olduğuna dikkat etmelisiniz. Bir bulut ortamında, bulut bağlayıcısı  altyapısını ve uygulama hizmetini güvence altına alır ve yönetir. Ancak,  son kullanıcı profillerini yöneterek verilerinize erişimi güvence altına almaktan hala sorumlusunuz. Verilerinizi korumak için hassas verilere olan erişimi yalnızca ihtiyacı olanlarla sınırlamak önemli bir adım olacaktır. Her iki tarafın da ağları güvenceye alma rolleri vardır.

en-uygun-cloud-modelini-secmek-2-e1562573257305-300x153 Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları

Siber ya da fiziksel saldırılar her yerden gelebilir, bu nedenle bir kuruluşun altyapısının fiziksel güvenliği siber güvenlik kadar önemlidir. Hizmet alacağınız Veri Merkezi’nin yangın algılama ve söndürme sistemleri de dahil olmak üzere çok katmanlı güvenlik önlemlerine sahip olduğundan emin olun. En iyi uygulamalara bir örnek İstanbul Anadolu Yakası’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kozyatağı’ında bulunan Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi’dir. Telehouse Istanbul, en profesyonel sistemlerle donatılarak konularında uzman ekipler tarafından 7/24 izlenmekte ve korunmaktadır.

Sonuç olarak, doğru veri merkezi seçimi Bulut’a geçişiniz ve sonrasında Bulut’tan tam verim alabilmeniz için oldukça kritik bir konumda. İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid  Cloud hizmeti sunarak sizler için doğru çözümler üretiyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getiriyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut’a Başarıyla Geçiş: Madde Madde İpuçları ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz