Data Center Neden Gereklidir?

Teknotel Sektörünüze ve İşinize Uygun Sunucu Seçimi

Türkçe karşılığı veri merkezi olan data center işletmelerin ihtiyaç duyduğu veri depolama imkanlarını sunan fiziksel ortamlara verilen isimdir. Her büyük işletmenin kendi veri merkezine sahip olması adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemizin artan veri depolama ihtiyaçları nedeni ile veri merkezlerindeki gelişimde üst seviyededir. Büyük kamu ve özel kuruluşların ve e devlet sistemlerinin veri merkezi ihtiyaçları veri merkezi kurulumu yapan firmaların gelişmesine neden olmuştur. Ülkemizde irili ufaklı datacenter kurulumu yapan firmalar bulunmaktadır.

Veri Merkezi Kurulumu için Birçok Firma Bulunmaktadır

Ülkemizde veri merkezi kurulumundaki gelişmelere 2016 yılında yüzde 60 artmış olup, genellikle yerli çözümler kabul görmektedir. Özellikle internet sitelerinin alan adı barındırma hizmetleri için kullanılan Data Centerlar aynı zamanda kurumsal bilginin saklanması amacı ile de hizmet vermektedir.  Bu sayede büyük işletmeler kendi veri merkezlerini oluşturarak daha güvenli veri saklama imkanına kavuşabilmektedir.

Türk Telekom, Superonline ya da Turkcell gibi firmaların alt yapı sağlayıcısı olduğu sektörde devlet kurumları kendi çözümlerini oluşturarak ulusal veri güvenliğinin sağlanmasında daha etkin çözümler sunabilmektedir. Bu anlamda TÜBİTAK tarafından geliştirilen ULAK-BİM alt yapısı veri güvenliği için önem arz etmektedir.

Datacenter kurulumu genel anlamda sistem odası kurulumu gerekli iklimlendirmenin yapılması, gerekli yazılım alt yapısının kurulması adımlarını kapsamaktadır. Küçük işletmeler için maliyetli olsa da büyük firmalar bir veri merkezi kiralamak yerine genelde kendi data center birimlerini oluşturmaktadır. Datacenter kurulumu yapan firmalar ihtiyaca göre farklı çözümler sunabilmektedir.

Verileriniz Bizimle Emin Ellerde

Datacenter kurulumu, kiralanması, kurumsal internet, cloud hosting sistemleri, alan adı barındırma gibi hizmetlerimiz ile 1984 yılından bu yana telekomünikasyon sektöründe çalışmaktayız. Kurumsal alt yapımız ile geniş bir alanda faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Neden Gereklidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz