Data Center Nasıl Kurulur?

Teknotel Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular - II

Bireysel ya da kurumsal web adreslerinizin içeriğinin depolanması ve saklanması için güven veren bir data center (veri merkezi) oluşturma niyetindeyseniz, bu konu hakkında mutlaka bilinmesi gereken kriterler mevcuttur. Bilgi sahibi olunmadan oluşturulan data center odaları ve sistemleri uzun ömürlü olmayacaktır. Bunun da ötesinde depolanan veriler sağlıklı olmayan ve güven vermeyen data center merkezlerinde kaybolacaktır. Bu nedenle data center kurulumu mutlaka işinin ehli bilişim firmaları tarafından ya da bilişim uzmanı tarafından gerçekleştirilmelidir.

Data Center Nedir?

Çalışma hayatında bulunan iş akışının sağlıklı ve sekmeden ilerleme sağlaması ve dijital hizmetlerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi açısından kurumsal web sitelerin verilerinin depolanması ve saklanması açısından oldukça önemli olan sistemlere, data center adı veriliyor. Dijital çalışma hayatının sağlıklı bir şekilde ve sekteye uğramadan ilerlemesi açısından oldukça önemli bir role sahip olan data centerların uzun ömürlü olması ve sağlık bir işleyiş gerçekleştirilmesi için mutlaka dikkat edilmesi gereken etkenler bulunmaktadır.

Data Center Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Şirketlerin data center kurmadan önce mutlaka profesyonel bir bilişim uzmanı firmadan yardım alması şarttır. Aksi bir durumda deneyim sahibi olunmadan yapılacak olan hatalar data center sistemlerinin sağlıksız çalışmasına neden olacaktır. Öncelikli olarak sağlıklı bir veri merkezi kurulumu gerçekleştirmek için hazırlanacak odanın nemden ve ısıdan uzak bir oda olması gerekiyor.

Öte yandan data centerlarının toz almaması da önemli bir konu olduğundan, sistemin içerisine toz girmesini engelleyecek önlemler alınmalıdır. Aynı zamanda data center odasında mutlaka soğutma sistemleri ve güç kaynakları olmalıdır. Güç kaynaklarının kapasitesi ne kadar yüksek olursa data center sistemlerinin çalışma performansları o denli yükselecektir.

Data Center Kurulumu Nasıl Olmalıdır?

Yukarıda belirtilen kriterler göz önünde bulundurulduğun da sorun çıkarmayan ve etkin bir çalışma performansı sergileyen data center kurulumu gerçekleştirilebilir. Data center kurulumunda mutlaka kabloloma işlemlerinin özenli ve profesyonel bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca data center odalarında güç kaynaklarının yanı sıra yedek güç kaynakları da bulundurulmalıdır. Yedek güç kaynakları herhangi bir kesinti anında şirketin veri kaybı ile karşılaşmasını engelleyecektir.

İşte tüm bu özellikler söz konusu olduğunda devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Nasıl Kurulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz