Data Center Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Teknotel Data Center Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eğer Cloud ya da data center sağlayıcısı, bakımcısı veya bu sistemlerin satışçısı değilseniz muhtemelen bu iki servisin birbiri yerine geçebilecek, eş değer hizmetler sunduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Fakat ikisi temelde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı türde hizmetler sunmaktadır.

İki servis arasındaki farkı kısaca özetlemek gerekirse cloud,  internet tabanlı çalışırken data center somut bir lokasyonda konumlanmış olan bir hizmet türüdür. Peki, işletmeniz için data center kurulumu mu yoksa cloud ihtiyacınız mı var? İhtiyacınızı belirleme noktasında size faydalı olacağına inandığımız yazımızı okuyabilirsiniz;

Data Center Sisteminin Avantaj ve Dezavantajları

Kurum içi data center sahibi olan organizasyonlar internet bağlantısının sürekliliğine bel bağlamak durumunda kalmazlar. Yerel ağ sabit kaldıkça veriler ulaşılabilir durumda olacaktır. Uzaktan depolamanın da avantajları mevcuttur. Organizasyonun yer aldığı fiziksel alanda herhangi bir çökme, yangın, su baskını, hırsızlık veya doğal afet gerçekleştiğinde veriler uzak depolama alanında güvende olacaktır.

Data center kurulumu dezavantajı ise verileri tek bir fiziksel alanda depolamanın sanal ve fiziksel açıdan verilere istenmeyen kişi veya kurumların ulaşılabilirliğini kolaylaştırıyor olmaktır. Bütçesi sınırlı olan bir organizasyonun, kendi data center sistemine sahip olması ve bunun yönetimini kendi çalışanları sağlamaya çalışması ilk yatırım maaliyeti noktasında oldukça masraflı olacaktır.

Cloud Sisteminin Avantaj ve Dezavantajları

Cloud sistemi veriyi parçalara ayırıp çoklu ortamlarda kopyalarak depolayan ve internet tabanlı çalışan bir hizmettir. Cloud sisteminde her zaman yedeğin yedeği mevcuttur. Yani veri kaybını minimize eden bir sistemdir. Cloud sisteminde yer alan herhangi bir veriyi kaybetmenin tek yolu internet yok etmektir. Cloud sistemiyle internetiniz olduğu sürece verilere ulaşabilme imkanına sahipsiniz. Cloud kullanarak çalışanlarınızın organizasyonunuzun verilerine 7/24 her yerden ulaşımlarını sağlayabilirsiniz.

Cloud sisteminin bir dezavantajı sanal tehditlere açık olmasıdır. Hackerların cloud sistemlerine saldırması data center sistemlerine saldırmasından çok daha olasıdır. Ayrıca, online bağlantıdan dolayı cloud sistemleri data center kadar güçlü ve hızlı veri akışı sağlamayabilir.

Cloud ve Data Center Sistemlerini Birlikte Kullanın

Teknotel olarak isteğe ve ihtiyaçlara uyarlanabilen, tam erişim sağlayan, güçlü bir veri depolama sistemleriyle hizmet veriyoruz. Data center kurulumu veya cloud sistemlerinden firmanız için en uygununu size uyguluyoruz. Teknotel olarak veri kullanımını doğru şekilde optimize ederek her iki sistemin de avantajlarından faydalanmanız için çalışıyoruz. Bilgilerinizin bizimle güvence altındadır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gerekenler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz