Web Sitenizde Olması Gereken 5 Sayfa

Dijital dünyanın her geçen gün gelişim gösterdiği günümüzde, yeni bir web sitesi açarken pek çok detaya dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede artan rekabet ortamında bir adım öteye geçilir. Her web sitesinin kendine özgü bir tasarımı ve arayüzü olsa da, her birinde olması gereken sayfalar vardır. Bu sayfalar her sitenin olmazsa olmaz unsurları arasında yer alır. Başarılı bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız, bu sayfaları iyi bilmeli ve tasarımınızı buna göre yapmalısınız.

1- Ana Sayfada Üstbilgi ve Güçlü Bir Mesaj

Bir web sitesinin ana sayfası en önemli unsurudur. Bir nevi vitrin görevi gören bu sayfada özellikle “header” olarak adlandırılan üstbilgi bölümü olmalıdır. Bu bölümde üstbilgi tasarımı kullanıcı deneyimine uygun şekilde yapılmalı ve basit tutulmalıdır. Ayrıca ana sayfada güçlü bir mesaj yer almalıdır. Web sitesine giriş yapan kullanıcılar, bu mesaj sayesinde sizin kim olduğunuzu fark eder ve sunduğunuz hizmetlerle ilgili net bilgi edilir. Bu sayede ziyaretçi nasıl hareket etmesi gerektiğini fark eder. Bu mesaj, sayfanın üst kısmında kolay görülür bir yerde bulunmalıdır.

2- Hakkımızda Sayfası

Web sitenizde olması gereken diğer bir sayfa ise hakkımızda sayfasıdır. Bu sayfada firmanızın güvenilirliğini ön plana çıkarırsınız. Sayfanızı ziyaret eden kullanıcılarınıza firmanızı tanıtırsınız. Vizyon, misyon, ekip bilgileri ve hizmetler konusunda detaylı bilgi verilir. Bu sayfa web sitesinde en çok ziyaret edilen alanlar arasında yer alır. Bu nedenle özenle tasarlanmalıdır.

Teknotel-Blog-Web-sitenizde-olmasi-gereken-5-sayfa-2 Web Sitenizde Olması Gereken 5 Sayfa

Web sitenizde mutlaka olması gereken 5 yazı

3- Başarılı Bir Eylem Çağrısı

Web sitenizi hazırlarken öncelikle kullanıcıların hangi adımları atması gerektiğini belirlemelisiniz. Ardından ziyaretçilerin bu adımı gerçekleştirmesi için etkili bir eylem çağrısı gerçekleştirmelisiniz. Eylem çağrısı mesajı sadece belirli bir sayfada değil, web sitesinin her sayfasında yer almalıdır. Bu sayede ziyaretçilerin tamamı bu çağrıyı fark eder.

4- İletişim ve Lokasyon Bilgileri

İdeal bir web sitesinde firmanızın iletişim bilgilerinin yer aldığı sayfa muhakkak olmalıdır. Sitede bu tür bilgilerin yer alması çok önemlidir, çünkü bu tarz bilgileri firmanın kullanıcılar tarafından güvenilir bulunmasını sağlar. Özellikle ziyaretçilerin firmayı rahat bulabilmesi için lokasyon bilgilerinin de yer alması gerekir. Hatta bu noktada Google Map’ten destek alınması da faydalı olur.

5- Aktif Bir Blog Bölümü

Web sitenizin güçlü olması için hizmetlerinizle ilgili bir blog eklemeniz yararlı olur. Bu bölüm sayesinde ziyaretçi sayınız artar ve online itibarınız iyileşir. Burada yer alan içerikleri SEO uyumlu hale getirirseniz, arama motoru sonuçlarında firmanızın üst sıralarda yer almasını sağlarsınız. Güçlü bir hosting alt yapısı ve internet bağlantısı ile web siteniz müşterilerinizin tercih ettiği bir yer olacaktır. Web sitenizi güçlendirmek konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz de tıklayabilirsiniz. İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Web Sitenizde Olması Gereken 5 Sayfa ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz