Cloud Sunucu Tavsiye

Teknotel Cloud Sunucu Tavsiye

Cloud sunucular günümüzde Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan sunucu türleri arasında yer almaktadır. Farklı imkân ve avantajları olan bu sunucular, internet sitelerinizin güvenilir ve kesintisiz bir şekilde hizmet verebilmesini sağlar. Bu sebeple, küçük ölçekli ve büyük ölçekli tüm işletmeler cloud sunuculara yönelmektedir. Cloud sunucu tavsiye üzerine seçilebileceği gibi aynı zamanda detaylı bir araştırma üzerine de seçilmesi gereken sunucu türüdür.

Sınırlandırılmamış kaynaklara sahip olan cloud sunucularda kişilerin sınırsız sunucu imkânlarından yararlanabilme imkanları vardır. Ancak her firmanın sunduğu cloud sunucu imkânları ve fiyatlandırmaları da farklı olabilir. İhtiyaçlar kadar kaynağın tüketilmesi ve kullanılan kaynaklara ait olan bedellerin ödenmesi durumu cloud sunucu fiyatlandırmasında mevcuttur.

Cloud Sunucu Tavsiye ve Cloud Sunucuların Avantajları Nelerdir

Fiziksel sunuculardan sunulan hosting hizmetlerinde kişilere belirli bir sabit fiyat ödetilir. Bu fiyatlandırma belirli özelliklere sahip olan paket içeriklerine göre değişir. Paket içerisinde kullanılabilecek olan ziyaretçi trafiği ve depolama alanı gibi farklı özellikler tamamen sınırlıdır. Kişilerin sınırları aştığı durumlarda internet sitelerinin kullanılabilmesi ve ziyaretçilerin siteleri ziyaret edebilmeleri gibi durumlar söz konusu değildir.

Aylık ziyaretçi trafiği limitinin aşıldığı durumlarda internet sitesinin kullanıma kapatılması ve sitenizi ziyaret eden kişilere bu durum ile ilgili uyarı mesajı gitmesi gibi durumlar da ortaya çıkabilir.

Kesintilerin yaşanması, günlük olarak yüksek ziyaretçi sayısına ulaşabilen siteler için son derece tehlikeli bir durumdur. Kişilerin internet sitelerinin 1 aylık süreç içerisinde yayında kalabilmesi için sürekli olarak ek paketler satın alması gerekebilir. Ek paketler satın alındığı zaman ise ek bir maliyet ortaya çıkar. Ancak cloud sunucu kullanan kişiler bu sorunlar ile karşılaşmazlar.

Cloud Sunucu Ücretlendirmesi Nasıl Olur

Cloud sunucular, kişilerin tüketimlere ve kaynakları kullanımlarına göre fiyatlandırılır. Böylelikle kişiler kullanmadıkları kaynakların ücretini ödemezler ve ekstra kaynak ihtiyacı hissettikleri zaman herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmaz.

Sunucuların arasındaki işlem yükünün eşit olarak paylaşılmasının ve kaynak artırmasının ya da sitenin kapatılmasının mümkün olmadığı bu sunucular kesintisiz hizmeti sizlere verir. Cloud sunucular fiziksel sunuculara göre farklı avantajlar sağlayabilen sunuculardır.

Cloud sunucu seçmek istiyorsanız, ilk etapta gereksinimlerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Hangi tür kaynaklara ihtiyaç duyduğunuzu ve ne gibi işlemler yapmak istediğinizi belirlemiş olmalısınız.

Cloud Sunucular Güvenilir mi

Doğru güvenlik önlemlerini alan ve güvenlik stratejilerini geliştiren profesyonel firmalardan alınan cloud sunucu hizmetleri tamamen güvenilirdir. Ortak paylaşım platformları üzerinde yer alan cloud sunucular, sanal katmanlarda meydana getirilen izolasyondan dolayı sunucuların birbirlerinden ayrılmasını sağlar.

CPU ve RAM tanımlamaları oluşturulurken birbirleri ile etki etmeyecek şekilde entegre edilmeleri cloud sunucuların daha da güvenilir çalışabilmesini sağlar. Ek güvenlik önlemleri alınan cloud sunucuların aynı zamanda veri merkezlerinde meydana gelebilecek çevresel faktörlere karşı da ekstra güvenilir olması sağlanmalıdır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud Sunucu Tavsiye ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz