Doğru Hosting Seçimi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teknotel Doğru Hosting Seçimi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web sitesi kurmanın en önemli adımlarından biri olan hosting seçimi, uzun vadede sorun yaşamamak adına dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde birçok konuda problemlerle karşılaşmak kaçınılmaz hale gelir. Doğru hosting seçimi için özellikle bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunlar şu şekildedir:

Güvenlik En Önemli Faktörlerin Başında Gelir

Web sitesinin güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için bazı güvenlik önlemlerinin en iyi şekilde alınması gerekir. Böylece sitenin bilgisayar korsanlarından korunması sağlanır. Ayrıca büyük önem taşıyan verilerin kaybolması gibi riskler ortadan kalkar. Bunlar gibi birçok olumsuz durumdan kaçınmak için, hosting seçiminin doğru yapılması gerekir.

Ayrıca bulut veri depolama ile muazzam bir veri güvenliği sağlanabilir. Böylece otomatik olarak bütün veriler yedeklenir ve istenilen zamanda herhangi bir veriye hızlı ve kolay erişilir. Otomatik yedeklemeler günlük, haftalık veya aylık periyotlar ile gerçekleştirilir. Bu süreç kullanıcı isteğine bağlı olarak belirlenir.

Bunlara ek olarak seçilen hosting içerisinde muhakkak bazı güvenlik programlarının olması gerekir. Bunlar;

  • Antivirüs ve antispam koruması
  • Saldırı tespit yazılımı izler
  • Güvenilir bir veri merkezi

Web Sitesi Barındırma Adedi Önemli

Hosting paketlerinden biri seçilirken dikkat edilmesi gereken noktadan biri de, web sitesi barındırma adedidir. Uzun vadeli düşünerek ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilecek paketlerin tercih edilmesi gerekir.

Her bir hosting paketinin belirli sayıda barındırma limiti bulunur. Bazılarının ise sınırsız web sitesi barındırma hizmeti vardır. Eğer farklı projeler için tek bir hosting paketi kullanılması tercih edilirse, buna göre seçim yapılmalıdır. Böylece farklı hosting paketleri için gereksiz ödemeler yapılmaz. Ayrıca tek bir paket üzerinden bütün projelerin kontrolü sağlanır.

Hosting Kontrol Paneli Esnek ve Pratik Olmalı

Hosting paketi seçilirken hangi kontrol panelinin kullanılacağı da belirlenmelidir. Böylece hosting içerisinde yapılacak bütün işlemler çok daha rahat yönetilir.

Hosting kontrol paneli olarak genellikle cPanel ve Plesk Panel tercih edilir. Dünya çapında popüler olan bu iki panel ile hosting yönetimi çok daha hızlı ve güvenilir olur. Ayrıca arayüzü basit yapıda olduğu için, kullanıcılar çok daha pratik hareket eder. Satın alınan hosting paketi içerisinde bu tür kontrol panellerinden biri olursa, panel lisansı için ekstra maliyet gündeme gelmez. Ayrıca hosting kontrolü ve yönetimi en iyi şekilde gerçekleştirilir. Kontrol panelleri ile ilgili detaylı bilgi için cPanel nedir? cPanel’in Kullanıcıya Faydası Nedir, başlıklı blog yazısına göz atılabilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Doğru Hosting Seçimi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz