Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik

Teknotel Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik

Ülkemizde geleneksel BT sistemlerinin güvenirliğine olan bağlılık devam ediyor olsa da bulut bilişimin günümüz teknolojisi içinde öne çıkan avantajları karşısında geleneksel sistemler gücünü kaybetmeye başladı. Bunun en büyük nedeni ise  verimlilik söz konusu olduğunda, verilerin erişilebilirliğinin verilerin konumundan çok daha önemli olduğunun anlaşılması. Çünkü Bulut Bilişim hizmetleri, veri yönetimini güvenilir bir şekilde kolay ve erişebilir hale getiriyor.

Peki, Bulut Bilişim bahsedildiği kadar güvenli mi?

Güvenlik ihlallerinin manşetlerde yer aldığı bir dünyada, bulut bilişim konusundaki bilgi eksikliğinden kaynaklanan belirsizliğin işletmeleri tedirgin etmesi kaçınılmaz. Dolayısıyla, bir kısım işletme geleneksel BT sistemlerine bağlılıklarını devam ettiriyor. Dahası, güvenlikle ilgili olan bu endişeleri,  genel bulut hizmetlerinin organizasyonel kullanımını engellemeye devam etmelerine yol açabiliyor.

Bir başka deyişle, bulut bilişimin geleneksel BT yaklaşımlarından daha az güvenli olduğu mitleri kulaktan kulağa yayılan bir efsane olmaya yer yer devam ediyor… Buradaki esas sorun,  bulut bilişimin kendisinde değil, bu teknolojinin kontrolü ve güvenliği karşısında oluşmuş olan bilgi eksikliği ve yanlış inanışlardan ileri gelmekte. Bulut teknolojisi karşısında ortaya çıkan bu paranoyalar, büyük ölçüde,  işletmelerin verilerinin fiziksel olarak sahip olmadığı ve kontrol etmediği sunucu ve sistemlerde saklanıyor olmasından kaynaklanıyor.

saglik-sektorunde-cloud-bilisim-300x250 Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik

Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik

Artık çok önemli bir ayrıntı var! Günümüz teknolojisinde kontrol, güvenlik anlamına gelmiyor! Güvenlik yalnızca sunucu barındırma sistemlerinin sunduğu bir özellik hiçbir zaman olmadı. Bilindiği gibi, bazı işletmeler kendi verilerini kendi sistem odalarında barındırmasına rağmen oldukça güçlü saldırılara maruz kalıyorlar. Yani, erişilebilirliğin çok daha önemli olduğu günümüz teknolojisinde sunucularınız kendi sistem odanız içerisinde olması herhangi bir avantaj sunmamakta. Zaten, istenildiği takdirde fiziksel olarak da ulaşabileceğiniz merkezi lokasyonda olan doğru bir bulut hizmetleri servis sağlayıcısını seçmeniz yeterli olacaktır. Bahsetmiş olduğumuz bu Bulut Bilişim hizmetleri veren servis sağlayıcılar, işletmeler için bulut tabanlı platformlar inşa ederek güvenlik ve yönetime daha fazla odaklanırlar.

 Güvenlik ihlallerindeki problem bulut teknolojisinde değildir!

İşletmelerin verilerini korumak için kullanılan kontrol sistemlerini yönetmedeki sorun bulut teknolojisinden değil doğru bulut altyapısını tercih etmemekten kaynaklanmaktadır. BT ekipleri,  “Bulut güvenli mi?”  sorusunu  “ Doğru Bulut sağlayıcısını güvenli bir şekilde kullanıyor muyum?” şeklinde değiştirebilirler. .

Farklı bulut modellerinin farklı riskleri ve sonuçları vardır.  Stratejinizi bu gerçekliğe göre belirlediğinizden emin olun.

Kurumsal strateji ve Bulut altyapısı, verilerin önem ve güvenliği için işletmelerin beklentilerini yansıtmalıdır. Doğru bulut altyapısı seçiminin kazandıracaklarının yanı sıra farklı bulut modellerinde farklı risk ve kontrol sonuçları vardır. Stratejinizin bu gerçekliği yansıttığından emin olun. Tıpkı diğer kurumsal sistemlerde olduğu gibi, doğru planlama ve iyi bir teknoloji olmazsa bulut tabanlı platformlar da elbette riskli hale gelebilir. Bu yüzden, erişilebilirliğin, verilerin konumundan çok daha önemli olduğunu bilerek seçeceğiniz yeni sistemde verilere nasıl erişildiğine bakın ve özellikle güvenliğin kırılma ihtimallerinin hangi şartlarda gerçekleşeceğini öğrenin.

İşte tam bu noktada, Teknotel Telekom güvenilir Bulut Hizmetleriyle devreye giriyor ve BT ekiplerinin özenle geliştirdikleri bulut senaryosunda, veri erişilebilirliği ve bulut güvenliği için doğru çözümleri sağlayarak işletmelere yardımcı oluyor.

Teknotel Telekom, test edilmiş güvenli bulut altyapısını hizmetinize sunarak güvenlik, daha düşük maliyet, pazarda daha etkin zaman kontrolü ve problemlerin daha hızlı çözüme ulaşması gibi avantajları sunuyor. 30 yılı aşkın süredir telekomünikasyon sektörüne öncülük eden Teknotel Telekom; Internet, Veri Merkezi ve Bulut hizmetleri sağlayıcılığı faaliyetlerini İstanbul Anadolu yakasında önemli bir iş merkezi olan Kozyatağı’nda, kurumların ihtiyaçlarına yönelik tümleşik erişim çözümleri sunarak sürdürüyor.

 

saglik-sektorunde-cloud-bilisim-300x250 Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik

Teknotel

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Teknolojisi’nin Yıkıcı Gücü: Erişilebilirlik ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz