Doğru Veri Merkezini Seçtiğinize Emin Misiniz?

Doğru Veri Merkezi

Öncelikle veri merkezi nedir? sorusunu kısaca açıklayalım. İsminden de anlaşılacağı gibi dijital ortamdaki tüm verilerinizin depolandığı, yedeklendiği ve korunduğu merkezlerdir. Fakat veri merkezlerinin detayları genellikle çok bilinmez. Güvenlik nasıl sağlanır? Hizmet kalitesi nedir? Enerji altyapısı nasıl? Veri güvenliğiniz ne alemde?

Veri Merkezi Seçerken Hangi Unsurları Göz Önünde Bulundurmak Gerek?

Günümüzde artık sektörlerin çoğu teknoloji etrafında şekillenmekte olup ancak teknolojiyi en iyi kullanan şirketler bu yeni sektörlerde başarılı olduğu görülmektedir. Son yıllardaki dijital dönüşümle gelişen sistemlerle beraber BT altyapıları da hızla değişim içerisine girmiş, cloud ve veri merkezi teknolojileri firmaların en önemli gündem maddelerinden birine dönüşmüştür.

Teknolojik ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru servis ve çözüm bileşenleri ile firmanızın verimli ve kesintisiz çalışmasını garanti altına alınmalıdır. Geniş servis ağı ve çözümleri ile BT altyapı ihtiyaçlarınız tek bir noktadan ve uzman teknik kadrosu ile karşılayabilecek bir servis sağlayıcı ile anlaşmanız gerekmektedir. . Teknotel, Telehouse ile gerçekleştirdiği işbirliği ile global standartlarda Data Center, Colocation (Sunucu Barındırma) ve Cloud (Bulut Bilişim) gibi her daim iş sürekliliğinizi sağlayacak çözümler sunar. Ayrıca, Telehouse Istanbul Data Center’ın ‘Carrier Neutral’ (Operatör Bağımsız) erişim imkânları, firmanıza bağımsız bir altyapı sağlarken dünyadaki diğer tüm Telehouse işletmeleri gibi en üst düzeyde güvenlik, enerji yönetimi ve iklimlendirme koşullarını sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Telehouse Istanbul

 Telehouse’un global standartlarına göre yapılandırılan Telehouse Istanbul, Teknotel tarafından yatırım yapıldığı, işletildiği, desteklendiği ve bakımı yapıldığı için ilk olarak kabul edilir. Tier 3+ standardına sahip ve Operatör bağımsız altyapısıyla size bağımsız bir altyapı sunar. Yangın algılama ve söndürme noktasında ise adreslenebilir çift katmanlı, yükseltilmiş döşeme altını ve veri merkezi alanını kontrol eden yangın algılama sistemi bulunur. Erken duman algılama alarmları ve kuru sprinkler sistemine sahiptir. Özetle Telehouse Istanbul’un olası bir kesintiye en düşük düzeyde tutmak ve küçük problemlerin lokalize kalmasını sağlamak üzere tasarlanmış olan yangın algılama ve söndürme sistemi oldukça başarılıdır. N+1 hassas kontrollü klima sistemi bulunur. Sabit sıcaklık ve nem oranı sağlayan iklimlendirme üniteleri bulunur ve bunun takibi de veri merkezi ekiplerince 7/24 izlenir.

İstanbul Anadolu yakasında iş dünyasının kalbinde, Kozyatağı’nda hizmet vermektedir. Ayrıca DC2 ile İstanbul Avrupa yakasında ve DC3 ile Ankara bölgesinde bütünleşik bir sistem sunmaktadır.

Kesintisiz erişim imkanından kurumunuzun da faydalanması için şimdi satış mühendislerimiz ile iletişime geçin.

Neden Teknotel Telekom’u Tercih Etmelisiniz?

  • Cloud teknolojisi ile BT altyapısı için büyük yatırımlar yapmanıza gerek kalmamaktadır bu neden ile maliyet avantajı sağlar.
  • Bilgilerinize erişmek veya depolamak için donanım, yazılım, data center altyapıları, lisanslama, bakım ya da güncelleme gibi tüm ilk yatırım maliyetleriniz ortadan kalkacaktır.
  • Olası problemlere karşı, 7/24 konusunda uzman mühendisler tarafından hızlı destek imkanı sunar.
  • Arıza kayıtları için Ticket açabilir ve bu sayede kayıtlarınızı online takip edebilirsiniz.
  • Firmanızın ihtiyaç duyduğu kaynaklar doğrultusunda istediğiniz zaman aldığınız servisi upgrade veya downgrade yapabilirsiniz.
  • Teknotel, Kesintisizlik adına yurtiçi ve yurt dışından 4 farklı internet servis sağlayıcı ile %100 yedekli erişim imkânı sunmaktadır.
  • Teknotel olarak Cloud teknolojisini yakından takip ederek HP Blade Server ve 3Par Storage kullanarak donanım alt yapımızı sürekli en son teknolojiye göre geliştiriyoruz.
  • Teknotel’in sunduğu kurumsal internet, cloud ve veri merkezi servisleri sayesinde BT altyapınızın kapasite yönetimini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede performansınızı arttırarak asıl işinize odaklanmanızı sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Doğru Veri Merkezini Seçtiğinize Emin Misiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz