Buluta Geçiş Sırasında Karşılaşılan Zorluklar Nelerdir?

Günümüzde sunduğu faydalarla dikkatleri üzerine çeken ve çok sayıda firma tarafından tercih edilen bulut bilişim, son yıllarda büyük bir yükseliş gerçekleştirerek sektörde yeni bir çığır açmıştır. Çalışma ortamındaki faaliyetlerin çok daha hızlı ve pratik yapılmasına olanak sağlayan bu yeni nesil teknoloji, işletmelerin verimliliğini arttırarak yüksek kazanç elde edilmesine yardımcı olur.

Yeni bir karar alarak buluta geçiş yapmayı planlayan işletmeler,  geçiş sürecinde pek çok zorlukla karşı karşıya kalır. Bu nedenle güvenilir ve kaliteli bir firmadan profesyonel destek alınması oldukça önemlidir. Bu sayede; geçiş hataları büyük oranda azaltılır. Ayrıca güvenilir, yinelenebilir ve ölçeklenebilir bir sistem oluşturulur.

İşletmenin Faaliyet Gösterdiği Sektöre Uyumlu Teknolojik Özellikler

Hem büyük hem de küçük boyuttaki işletmelerin bulut veritabanına geçiş yapacağı süreçte, öncelikle ihtiyaçların en iyi şekilde belirlenmesi gerekir. Bu da ancak işletmenin faaliyet gösterdiği piyasalar detaylı olarak incelenmelidir.

Sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünya genelinde de araştırma yapılmalıdır. Özellikle reel dinamikler için buluta entegrasyon gerçekleştirme süreci rekabetçi pazar alanında işletmelere avantaj sağlar.

Bulut Bilişim Sisteminin İşletmelere Sağladığı Faydalar

İşletmeler bulut bilişime geçiş konusunda oldukça isteklidir. Özellikle ekonomik açıdan sağladığı faydalarla işletme sahiplerinin dikkatini çeken bu teknoloji;Teknotel-telekom-clouda-transfer-300x189 Buluta Geçiş Sırasında Karşılaşılan Zorluklar Nelerdir?

  • Altyapı maliyetlerini azaltır.
  • Verilerin güvenli şekilde muhafaza edilmesini sağlar.
  • İstenen veriye saniyeler içerisinde erişim imkânı sunar.
  • İşlerin çok daha pratik ve hızlı olmasını sağlar.
  • İşletme verimliliğini artırır.

Bulut Veritabanı Teknolojisine Geçiş Nasıl Yapılır?

Buluta geçiş yapmayı planlayan işletmelerin karşılaşacağı zorlukları minimuma indirmesi için, geçiş işleminin titizlikle yapılması ve profesyonel destek alınması gerekir. Sorunsuz bir geçiş için;

  • Öncelikle işletme için en ideal bulut modeli seçilir.
  • Buluta geçiş stratejisi oluşturulur.
  • Geçiş sürecinin zamanlamasına karar verilir.
  • Bulut modelinde yer alan hizmetlerin işletme için uygun olup olmadığı değerlendirilir.
  • Bulut sisteminin işletme verileri ve programları ile kusursuz çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
  • Profesyonel destek alınarak yürütülen süreçte, operasyon rolleri ve sorumlulukları belirlenir.
  • Bulut bilişime geçiş sürecinin güvenli şekilde yapılabilmesi için yedekleme ve kurtarma işlemlerinin kusursuz olması gerekir.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Buluta Geçiş Sırasında Karşılaşılan Zorluklar Nelerdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz