Bulut Depolama, Veri Güvenliğinizi Nasıl Kolaylaştırır?

Teknotel-bulut depolama firmanizin guvenligini saglar

İlerleyen teknolojiyle birlikte verilerin güvenilir şekilde depolanmasını ve ihtiyaç duyulduğunda muhafaza edilen bu verilere ulaşılmasını mümkün hale getiren bulut teknolojisi, iş dünyasında yeni bir çağ başlatmıştır. Teknolojinin en büyük nimetlerinden biri olan bu yenilik, firmaların veri güvenliğini kolaylaştırarak, işlemlerin çok daha seri ve pratik olmasını sağlar.

Dijital ortama aktarılan doküman, dosya, video, belge gibi veriler, uzaktan erişim imkânı sunduğu için, istenen her yerden aktif olarak çalışılmasını sağlar. Bu verilerin tamamı güvenli şekilde zarar görmeden muhafaza edilir. İhtiyaç durumunda e-mail yoluyla istenen adrese gönderilen verilerin yazıcı üzerinden çıktısı alınır.

Maksimum Güvenlik Önlemleri ve Başarılı Çözümler

Bulut bilişim için oluşturulan sistemlerde veri merkezleri bulunur. Bu tür merkezler her açıdan güvenliği ön planda tutar. Kesintisiz kayıt işlemini gerçekleştiren kameralardan hassas alarm sistemlerine kadar pek çok donanımla veri merkezleri korunur.

Yüksek çözünürlükle çalışan kameralar en iyi şekilde izlenir. Bu sayede merkezlerin fiziksel olarak korunması sağlanır. Buna ek olarak sisteme girişi yapılan veriler de kusursuz şekilde korunur. Bu verilerin sisteme aktarıldığı süreçte çok sayıda parçaya bölünme gerçekleşir. Bu parçaların her biri ise şifrelenerek muhafaza edilir. Böylece firmanın, müşterilerin ve iş ortaklarının özel bilgileri en iyi şekilde korunur ve 3. şahıslar tarafından ele geçirilmesi imkânsız hale getirilir.

Firmaları Dosya Kalabalığından Kurtarır

Verilerin korunması adına mükemmel sonuçlar elde edilmesine yardımcı olan bulut depolama sistemi, aynı zamanda firmaların çok daha verimli olmasına olanak sağlar. Geleneksel yöntemlerle çalışan firmalar halen dokümanları ayrı ayrı dosyalayarak iş yerinde muhafaza eder. Bu durum hem büyük bir kalabalığa neden olarak ortamın karmaşık görünmesini sağlar, hem de büyük bir iş gücüne ihtiyaç duyulmasına neden olur. Bununla birlikte bulut sistemiyle kâğıt ve dosya işlerinden kurtulan firmalar, bu dosyaların güvenliği için de endişe etmez. Karmaşa içerisinde önemli bir belgenin kaybolma ihtimali olur. Bazen ise herhangi bir nedenle yırtılma, ıslanma ya da yanma gibi nedenlerle zarar görebilir. Bu nedenle veriler dijital ortamda hiç olmadığı kadar güvendedir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Depolama, Veri Güvenliğinizi Nasıl Kolaylaştırır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz