Bulut Bilişim KOBİ’ler için En İdeali!

Teknotel Bulut Bilişim KOBİ’ler için En İdeali

Esneklik, ölçeklenebilirlik, verimlilik ve maliyet tasarrufu gibi avantajları ile bilinen bulut teknolojileri, yüksek ilk yatırım maliyetlerinden kaçınmak isteyen işletmelerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Cloud, küçük işletmelerin daha önce ulaşamadıkları teknolojik imkânlara sahip olmasını sağlarken, büyük işletmelere karşı rekabet avantajı elde etmelerini de olanak tanımaktadır. Öte yandan, Cloud gibi yenilikçi değişimler, sürdürülebilir verimlilik ve karlılık konusunda da KOBİ’ler için büyük önem arz etmektedir.

Artık günümüzde, muhasebe uygulamaları gibi çoğu geleneksel masaüstü uygulamalar Cloud tabanlı sistemlere taşınıyor. Dijitalleşme tüm kurumlarda öncelik haline gelirken BT harcamalarının aynı oranda artış gösterdiği gözlemleniyor. IDC Türkiye, 2019 yılı için Türkiye’deki firmaların gerçekleştireceği BT yatırımlarının 17,1 doları bulacağını öngörüyor. Aynı şekilde, bulut bilişime yatırım yapan şirketlerin gelecek 5 yıl içerisinde 15 milyar dolar net yeni gelir elde edebileceği, IDC Türkiye’nin ortaya koyduğu bir diğer sonuçtur. Hal böyle olunca, KOBİ ve Cloud teknolojisi arasındaki ilişkinin son dönemlerde daha da popüler bir hal alması şaşırtıcı değildir.

Inuit’in konu ile ilgili olarak gerçekleştirdiği uluslararası bir araştırmaya göre 2019 yılı itibari ile ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere’deki küçük işletmelerin % 64’ü faaliyetlerini Cloud üzerinden yürütmektedir. Bu rakamın 2015’te ise % 37 civarında olduğu bilinmektedir.

Peki, KOBİ’ler neden Cloud’u tercih etmeli?

Yazılım ve Donanım İhtiyacını Ortadan Kaldırır

Dosya depolama, veri yedekleme ve yazılım programlarının tümü sunucularda veya bilgisayarlarda çok fazla yer kaplar. Ayrıca, her bir bilgisayar için ayrı ayrı yazılım paket almak gerekmektedir. Bu, özellikle yeni kurulan firmalar veya KOBİ’ler için ilk yatırım maliyetlerinin bir hayli yüksek olması anlamına gelmektedir. Ancak Cloud ile birlikte, herhangi bir program veya yazılım ihtiyacı ortadan kalkacak; sadece ihtiyaç duyulan programlara erişim sağlandığından iş süreçlerinde etkinlik artacaktır. Ayrıca, bulut tabanlı sistemler düzenli olarak güncellenir, bu nedenle yazılım veya donanım güncellemesi için ekstra zaman ve para harcamaya gerek yoktur.

bulut-sunucusu-nedir-300x300 Bulut Bilişim KOBİ’ler için En İdeali!

İşbirliklerine Teşvik Eder

Cloud teknolojisi ile birlikte şirket içi iletişim kolaylaşacağından bilgi ve fikir paylaşımları aratacak, beyin fırtınası gibi toplantılar günlük aksiyonların parçası haline gelecektir. Öte yandan, personelin zaman ve yer fark etmeksizin müşteriye ait verilere ulaşabilmesi ve anında müdahale edebilmesi.

Yüksek Performanslı İş Süreçleri Sunar

Cloud servisleri homojendir. Bu özellik, örgüt içi ve dış kaynaklardan elde edilen bilgilerin kolektif bir biçimde paylaşılmasına olanak sağlamaktadır. Bu sayede, iş süreçlerinden maksimum düzeyde verim alırken müşteri yönetimi gibi kritik konuların takibi ve sonrasındaki pazarlama faaliyetlerinden de aynı oranda yüksek performans elde edilir.

Ek İş Gücü Maliyetinden Tasarruf Sağlar

Cloud ile birlikte yazılım yükleme, güncelleme, yedekleme vb. süreçlerin yönetilmesi için personele ihtiyaç duyulmamaktadır. Bulut bilişimin belki de en güzel yanı, tüm bu hizmet veya uygulamaların size ekstra bir iş yükü olmaksızın, bulut hizmet sağlayıcısı tarafından gerçekleştiriliyor olmasıdır.

Entegrasyonu Kolaylaştırır

Yönetim ve iş süreçleri gereği firmalar birden fazla farklı bilişim sistemleri uygulamasına ihtiyaç duyabilir. API özelliği ile entegrasyonu kolaylaştırdığından Cloud teknolojisi sayesinde, birçok bulut tabanlı uygulamayı bir arada kolaylıkla kullanmak mümkün.

Esneklik Sağlar

Cloud uygulamaları tarayıcı tabanlı da kullanılabileceğinden tablet veya akıllı telefon gibi mobil cihazlar üzerinden de kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir. Örneğin, Cloud’da yer alan muhasebe uygulamaları ve verilerine herhangi bir mobil cihazdan ulaşmak; fatura ödeme veya harcama takibi gibi finansal yönetimini ilgilendiren süreçlerin takibi kolayca sağlanacaktır.

bulut-sunucusu-nedir-300x300 Bulut Bilişim KOBİ’ler için En İdeali!

Sonuç olarak…

Dijitalleşme hız kesmeden devam ederken dünyada üretilen veri miktarı ve mobilite trendi de aynı oranda artıyor. Bu dönüşüm, Türkiye’deki işletmeleri de etkilemeye başladı. Büyük şirketler için sık başvurulan bir yöntem olan Cloud çözümleri, son yıllarda KOBİ’lerin de sıkça başvurduğu yöntemler arasındaki yerini aldı.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim KOBİ’ler için En İdeali! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz