İlerleyen teknolojiyle birlikte bilgisayar gibi cihazların donanım, yazılım ve sunucu kaynaklarının yönetimi sanal ortama taşındı. Bulut bilişim ve kodlama nedir, diye merak edenler için öncelikle bulut bilişimi en kolay anlaşılacak şekilde anlatacağız. Bulut bilişim en basit haliyle kullandığınız bilgisayarlardaki her donanımın, yazılımın, bilgi işleminin internet tabanlı olmasıdır.
Geleneksel bir işletim sistemin yaptığı her şeyi yapan bulut teknolojisi güvenilir internet bağlantı havuzu kullanılır. Her yerden her şeye ulaşma olanağı yaratan bulut bilişim teknolojisi kullanıcılar arasında bilgisayar kaynaklarının kolay paylaşılmasını sağlar. İnternet ağında verileri depolamak istenildiğinde bu verilere erişilebilmek mümkün olur. Bulut bilişim cihazlardaki kapasite sınırlarını ortadan kaldıran bir teknolojidir.
Kodlama Nedir Bulut Bilişimle İlgisi Var Mıdır?
Kodlama bilgisayar gibi cihazlara istenilen işlemlerin yaptırılabilmesi için yazılan komutlar bütünüdür. Tüm dijital teknolojilerin temelinde kodlama yani programlama vardır. Kodlama dilleri ve işleve geçirme süreçleri farklı olabilir. Kodlama ve bulut bilişim arasındaki bağlantı kodlamaya olan ihtiyacın ortadan kaldırılmasıdır.
Bulut teknolojileri sayesinde bilgisayarlarda ve diğer cihazlarda depolama ve bilgi işlem için kodlama yapmaya gerek kalmaz. Web tabanlı tüm yazılımlar bilgisayara kodlama yüklemeden de kullanılabilir. Bilgisayarın bir işlemi yapması için ayrıca yazlıma kodlamaya ihtiyacı olmaz.
Bulut bilişim sayesinde bilgisayarlarda kodlamaya gerek kalmadan web tabanlı olarak istenen işlemler yapılabilir. Bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlara kodlama yapmadan bulut bilişim teknolojilerinden yararlanarak istediğiniz işlemleri yaptırabilirsiniz.
Bulut Bilişim Teknolojisinin Sağladığı Avantajlar
Bulut bilişim teknolojisinin sağladığı sayısız avantaj var. Hızlı veri transferi, daha fazla depolama alanı, altyapı karmaşasının ortadan kalkması, yedekleme maliyetlerinin düşmesi, platform bağımlılığından kurtulma ve ekstra güvenlik bulut bilişimin sağladığı avantajlar arasında yer alıyor.
Bilgi işlem kapasitesini arttıran bulut bilişim her yerden kolay erişebilirlik olanağı yaratıyor. Bulut bilişim kullanan işletmeler bilgi işlem kullanılabilirlik kapasitelerin anında ölçerek arttırabiliyor. Bulut bilişim sistemi olağanüstü durum kurtarma ve otomatik güncelleme gibi özellikler sayesinde çok daha kullanışlı bir sistem sunuyor. Verilere mobil erişim sağlayan bulut bilişim sayesinde tüm işlemler akıllı telefon aracılığı ile mobil olarak yapılabiliyor. Bulut sistemlerini kullanmak ve bu sisteme geçiş yapmak hakkında bilgi için “Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin” yazımızı okuyabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz.
İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok