Hosting Paketiniz Web Sitesi Sıralamasını Nasıl Etkiler?

Hosting Paketiniz Web Sitesi Sıralamasını Nasıl Etkiler?

Google, Bing, Yandex gibi bütün arama motorlarının kendine özgü algoritmaları bulunur. Bu algoritmalara bağlı olarak web sitesi sayfaları arama sonuçlarında sıralanır. Arama motoru sonuçlarında ön sıralarda yer almak ise web sitesinin trafiğini yoğunlaştırarak, daha çok ziyaretçinin olmasına yardımcı olur. Bu nedenle arama sonuçlarını olumlu etkileyen her türlü adım, web siteleri için büyük avantaj sağlar. Bu noktada en çok merak edilen konular arasında hosting paketinin arama sonuçlarını etkileyip etkilemediği sorusudur.

Bir diğer soru ise arama motoru sonuçları dikkate alındığında cloud sunucunun avantaj sağlayıp sağlamadığıdır. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için Web Sitem İçin: Web Hosting mi, Cloud Sunucu mu, başlıklı blog yazısına göz atılabilir. Bu şekilde seçimlerinizde daha bilinçli tercihler yapabilirsiniz.

Arama motorlarının algoritmaları üzerinden yapılan hesaplamalar sonucu ortaya çıkan sonucu etkileyen çok sayıda faktörün içerisinde hosting paketinin özellikleri de yer alır. Paket içerisindeki birçok unsur, web sitelerini arama sonuçlarında üst sıralara taşıyabilecek güçtedir. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Web Sitesinin Hızı

Bir web sitenin hızlı ne kadar yüksek ise, arama sayfası sonuçları o kadar iyileşir. Bu nedenle hosting paketi satın alınacağı zaman, bu faktöre öncelikli olarak dikkat edilmelidir. Böylece çok daha fazla kişi tarafından erişilebilir hale gelen web sayfası, hedef kitleye en kısa sürede ulaşma imkanı bulur.

Ayrıca son zamanlarda insanlar daha çok mobil cihazlar üzerinden internette gezinir. Bu nedenle mobil cihazdan web sitesine giriş yapan kişilerin sitede rahatlıkla gezinmesi gerekir. Arama motorlarında mobil uyumluluğun kalitesi ve hızı oldukça etkilidir. Bu da ister masaüstü, ister mobil cihaz üzerinden olsun, web sayfasının yüklenme hızı web sitesi sıralamasını etkileyen başlıca faktörler arasındadır.

Güvenilirlik

Bir web sitesinin kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biri de güvenilir olmasıdır. Bu nedenle bu faktör web sitesi sıralamasını da büyük oranda etkiler. Eğer arama motoru sonuçlarında web sayfasının ön sıralarda yer alması isteniyorsa, muhakkak altyapının en iyi şekilde güvenilirlik sunması gerekir. Hosting paketi alırken bu unsura dikkat edilmesi ve en iyi hizmeti sunan firmalardan destek alınması gerekir.

Arama motoru algoritmaları artık bir web sitesinin güvenli olup olmadığını anında anlayarak, sıralamayı ona göre sunar. Bu yüzden kaliteli bir kullanıcı deneyimi için maksimum güvenlik hizmeti sunulmalıdır.

Günümüzde özellikle SSL sertifikası, web sitelerinin güvenilir olup olmadığını gösteren öğeler arasındadır. Bu sertifika ile müşterilerin banka bilgileri güvenli bir şekilde kullanılır ve herhangi bir problemin ortaya çıkmasına izin verilmez. Diğer bir güvenlik önlemi ise; cloud sunucu olarak bilinir. Bu hizmet ile hosting almak yerine web sitesinin ve kurumsal firmanın tüm verileri güvenli şekilde bulut sunucu ile muhafaza edilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosting Paketiniz Web Sitesi Sıralamasını Nasıl Etkiler? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz