Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin!

Teknotel Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin!

Günümüz şartlarında clouda geçişin kaçınılmaz olduğu, artık pek çok işletme ve yönetici tarafından kabul edilmiş durumda. Zira dijital çağda rekabet üstünlüğünün öncelikli şartı doğru cloud çözümlerine sahip olmaktan geçiyor. Dijital dönüşüm ve yenilik konusunda öncelikli unsur haline gelen bulut, aynı zamanda benzer faaliyetler yürüten firmaların rekabet üstünlüğünü ve pazardaki konumunu da etkiliyor. Hal böyle olunca birçok firma buluttaki yerini çoktan alırken, pek çoğu da buluta geçiş için çalışmalara başladı. Ancak clouda geçişin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için firmanız için en doğru stratejiyi belirlemeniz ve uygulamanız gerekmektedir. Bulut bilişime geçiş aşamasında mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı adımlar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Değerlendirme

Bulut teknolojilerine geçiş yapmadan önce, buluta geçiş konusundaki öncelik ve hedeflerinizi belirlemeniz daha başarılı bir geçiş süreci gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Firmanız adına en ideal geçiş stratejisini belirlerken hangi verileri buluta taşımak istediğiniz, firmanızın büyüklüğü ve süreci yönetecek ekip gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Öte yandan,  buluta geçiş dijital dönüşüm niteliğinde bir değişimdir ve çoğu zaman kurumsal değişikliği de beraberinde getirir. Geçişten önce çalışanlarınızın katılımını sağlamak ve desteğini almak, daha sorunsuz ve hızlı bir sürece sahip olmanızda yardımcı olacaktır.

Teknotel-Blog-Dogru-Strateji-ile-Buluta-Basariyla-Gecin-e1577955156186-300x194 Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin!

Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin!

  • Planlama

Buluta geçiş stratejinizin her aşamasını planlayarak ne zaman başlayacağı veya sonlanacağı gibi tarihlerin belirlenmiş olması gerekmektedir.

  • Hazırlık

Geçiş sürecine başlamadan önce ilerleyen aşamalarda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için veri ve ekiplerinizin bu çalışma için hazır olduğundan emin olun.

  • Test Etme

Clouda geçiş süreci boyunca belirlediğiniz veri ve iş uygulamalarınızın doğru aktarıldığının kontrolünü sağlayarak sorunlara karşı erken çözüm üretme imkânı yakalayın. Bu sayede ayrıca maliyetleri de doğru yöneterek bir sonraki yatırımlarınızı da desteklemiş olursunuz.

  • Geçişin Tamamlanması ve Duyurulması

Geçiş işlemi tamamlandıktan sonra, ekibinizin cloud tabanlı uygulamalar konusunda düzenli olarak eğitim almasını sağlayarak bu yeni sistemi daha çok iş süreçlerinize entegre etmenin yeni yollarını aramalısınız.

Clouda Geçişin Firmanıza Sağlayacağı Avantajlar
  • Ölçeklendirme

Bulut teknolojisi, firmanızın iş gereksinimlerini veya değişiklikleri karşılamak için mevcut kaynakların kolayca küçülüp büyümesine izin vermektedir. Bu sayede, pahalı değişiklikler olmadan büyürken ana iş gereksinimlerinize daha çok odaklanabileceksiniz.

  • Yüksek Verim

Buluta geçiş ile birlikte, çalışanlar arasındaki iletişim ve işbirliği geleneksel yöntemlerin aksine daha kolay olur. Bulut ortamı, veri tabanı, belge ve diğer iş uygulamalarına uzaktan erişim imkânı sağlayacağından, çalışanlar açısından etkili zaman yönetimi imkânı sunarken proaktif bir çalışma ortamı da yaratır.

  • Süreklilik

Bulut teknolojisi, herhangi bir doğal afet veya insan hatasından kaynaklanabilecek veri kayıplarının önüne geçer. Bulut’ta depolanan tüm veriler, yedekleme ve geri yükleme işlemleri sayesinde işlerin aksamasını önlerken, verilerin ve işlemlerin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayarak iş sürekliliğinizi korur.

  • Güvenlik

Bilgisayar korsanlığı, veri hırsızlığı, yetkisiz erişim, izinsiz girişler ve kimlik hırsızlığı gibi güvenlik sorunları bulut bilişime geçiş ile birlikte minimize olur. Ayrıca, bulut tabanlı yedekleme (Cloud Backup) ve felaket kurtarma (Disaster Recovery) çözümlerini kullanarak verilerinizi kolayca koruma altına alabilir ve operasyonel süreçlerinizin devamlılığını sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, doğru veri merkezi seçimi buluta geçişiniz ve sonrasında bulut bilişimden tam verim alabilmeniz için oldukça kritik bir konumda. İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken sağlık hizmetleri için için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Doğru Strateji ile Buluta Başarıyla Geçin! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz