2021’de Öne Çıkacak Cloud Trendleri

Özellikle pandemiyle birlikte uzak iş gücü ve küresel tedarik zincirlerinin ötesinde dünya ekonomisinin temelini oluşturan Cloud teknolojileri, 2021’de de daha fazla ölçeklenebilir, iş sürekliliği ve maliyet avantajı hedefleyen firmalar için önemli bir hedef olmaya devam edecek. Son zamanlarda yaşanan mecburiyetlerle birlikte hız kazanan dijital modernleşmenin 2021 yıl boyunca da hızla devam edeceğini ifade eden BT uzmanları Cloud’un, daha fazla çeviklik isteyen firmalar için temel oluşturacağını ifade ederken geliştirilmiş erişilebilirlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik avantajları göz önüne alındığında Cloud teknolojilerinin firmalar için kilit rol oynayacağını belirtiyor. Cisco tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ise dünya çapındaki iş yüklerinin %94’ünün veri merkezleri üzerinden ilerlemesi bekleniyor.

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm ile birlikte hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başlayan Cloud gücünü, yazılım ve donanımın sanallaştırılması teknolojisi ve hizmet odaklı kolay yönetilebilir mimarisinden alıyor. Bu hali ile global ölçekli ve çok şubeli firmaların yanı sıra küçük ölçekli firmaların da yakın markajında olan Cloud’un, 2021’de de başarının kilit unsuru olmaya devam etmesi bekleniyor.

İşte 2021 için Gartner’ın Cloud teknolojilerine dair tahminleri ve öne çıkacak Cloud trendleri;

  • Global Public Cloud Pazarı 120 Milyar Dolara Ulaşacak

Olağan büyüme hızına sahip olan Cloud’un, pandemi sebebiyle agresif bir büyüme trendi sergileyerek %35 artış ile 120 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Gartner tarafından paylaşılan rapora göre, SaaS kullanımı pazardaki çoğunluğu domine etmeye devam ederken %16’lık artış ile pazar payının 117.8 milyar dolara çıkması bekleniyor. Öte yandan remote çalışma modelinin yaygınlaşması ile birlikte Cloud tabanlı uygulamalarına olan yönelim PaaS kullanımının %26.6 oranında büyüyerek 55.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. IaaS harcamalarının ise %26.9’luk bir artışla 65.3 milyar dolar olması bir diğer öngörüler arasında yer alıyor.

  • Orkestrasyon ve Otomasyon Hız Kazanacak

Uygulamalar ve hizmetler genelinde birbirine bağlı hizmetlerin nicelik ve kalite noktasında yönetiminin daha da karmaşık bir hal alması sebebiyle cloud platformlarının otomatikleştirilmesi ve optimizasyonun sağlanması konusundaki çalışmalar hızlanarak devam edecek.

Teknotel-Blog_Neden-Teknotelin-Guvenlik-Servislerini-Tercih-Etmelisini-300x210 2021’de Öne Çıkacak Cloud Trendleri

  • Cloud, Big Data ve IoT Daha Fazla Bir Araya Gelecek

Özellikle otomasyon çalışmalarının hız kazanması ile birlikte Cloud, Big Data ve IoT’nin daha fazla yan yana gelmesi 2021’de hız kazanacak. Verinin tüm firmalar için önemi göz önünde bulundurulduğunda saklanması ve etkin yönetilmesi süreçlerinde cloud altyapısından ve IoT olanaklarından faydalanmak kaçınılmaz bir son olarak düşünülebilir.

  • Disaster Recovery Planına Sahip Firma Sayısında Artış Olacak

Dijitalleşmenin hız kazanması pek çok avantajın yanı sıra dezavantajı da beraberinde getiriyor. Bir başka deyişle, zorlu rekabet ortamı artan kesinti sürelerinin firmalar için her geçen gün daha da maliyetli sonuçlar doğurmasına neden oluyor. Öte yandan verilerin saklanması ve korunmasına yönelik zorlayıcı uluslararası ve ülkesel kanun ve yönetmelikler daha fazla firmanın Cloud tabanlı Disaster Recovery servisi tercih etmesine neden olacak.

Sonuç olarak, basit ve ölçeklenebilir olmasının yanı sıra kesintisizlik, esneklik ve maliyet tasarrufu gibi avantajlar sunan bulut bilişim çözümlerinin kullanımı 2021 senesinde de yükselen trendine devam edecek. Ancak, Cloud’dan en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir veri merkezi altyapısı olmazsa olmaz.  Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

2021’de Öne Çıkacak Cloud Trendleri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz