Bayi (Reseller Hosting) Nedir? Ne İşe Yarar?

Kurumsal Hosting Paketleri

Reseller hosting, hosting hizmeti alan kişinin veya işletmenin hosting satışı yapmasına da olanak sağlayan bir hizmettir. Bu hosting paketi sayesinde birden fazla web sitesi barındırırken aynı zamanda hosting satışı yapmak da mümkündür. Bu hizmetin en iyi tarafı da kişiselleştirmeye uygun olmasıdır. 

Satın alınan reseller hostingin yönetim paneli banner ve logo için uygundur. Bu sayede reseller hosting hizmetinden faydalanırken, aynı anda işletme kendi markasını kullanarak ön plana çıkarabilir. Hem kullanmaya hem de satış yapıp para kazanmaya uygun olan bu hosting paketi bayi hosting olarak adlandırılır. 

Bayi hosting paketlerinin çeşitli trafik seçenekleri ve CPU, HDD, RAM gibi donanım özellikleri bulunur. Paket fiyatları bu özelliklere göre belirlenir. İhtiyaca yönelik paketi seçme ve kullanma avantajı sağladığı için reseller hosting, fiyat performans bakımından değerlendirildiğinde oldukça uygundur. 

Bayi Hosting Paketleri Kimler İçin Uygundur?

Küçük işletmelere hosting şirketleri gibi satış imkânı sunan bayi hosting paketlerini satarak kazanç elde etmek için herhangi bir donanıma veya teknik bilgiye gerek yoktur. Bu yönüyle büyük avantaj sağlayan bayi hosting sayesinde veritabanı, barındırma, domain, e-posta, web tasarımı ve SSL sertifikaları satışı gibi hizmetler sunulabilir bunun yanı sıra, çapraz satış da yapılabilir. Bayi hosting paketleri;

  • Küçük ölçekli veya yeni kurulan hosting şirketleri,
  • Girişimciler,
  • Birden fazla web sitesi ve domain sahibi olan kişiler,
  • Web sitesi tasarımcıları,
  • Web sitesi ya da web uygulaması geliştiren yazılımcılar için idealdir. 

Bayi hosting paketleri web hostinge göre daha ekonomiktir. Lisans, yönetim ve donanım maliyetleri olmadığı için birden çok web sitesi barındıran kişiler bayi hosting paketlerini tercih eder. Ekonomik fiyatının yanı sıra hesabı web tabanlı yönetim imkanı sunduğu için kullanımı son derece kolaydır. 

Hosting Yönetimi – cPanel 

Hosting hesabını cPanel üzerinden yönetmek mümkündür. Erişim izinleri, FTP bilgileri, NS yönetimi ve bant genişliği gibi işlemleri de bayi hosting paketlerinde yönetmek ve bu alanlarda değişiklik yapmak son derece kolaydır. Bayi hosting paketlerinde paket yükseltme seçeneği mevcuttur. Bu sayede ihtiyaç duyulması durumunda kolay bir şekilde barındırma alanının boyutu artırılabilir. Bu konuda daha detaylı bilgi için “En İyi Reseller Hosting” başlıklı blog yazısını da okuyabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bayi (Reseller Hosting) Nedir? Ne İşe Yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz