Başarılı Hybrid Cloud Stratejisi için Sunucu Barındırma Şart!

Teknotel Sunucu Barındırma Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Her geçen gün gelişen bilişim teknolojileri firmaların iş yapışının ve süreçlerinin yönünü değiştiriyor. Başta Nesnelerin İnterneti (IoT) olmak üzere, Makine Öğrenmesi, Büyük Veri Analitiği, Edge Computing (Uçta Hesaplama) ve Bulut teknolojileri bu değişime yön veriyor. İşletmeler bir yandan bulutun esnek yapısı ve maliyet avantajından faydalanmak isterken bir yandan da var olan BT altyapılarının kalitesini korumayı planlıyor. Bunun yolu ise hybrid cloud, Türkçe kullanımı ile “karma bulut” teknolojisinden geçiyor. Öyle ki, Forrester Research’e göre şirketlerin %65’inden fazlası uygulama ve iş süreçlerini hybrid cloud üzerinden yönetmeyi tercih ediyor. Bu oranın 2021’e kadar %90’ı geçmesi bekleniyor. Ancak hybrid cloud yaygınlaştıkça, şirketlerin stratejik iş yükü tahsisinden faydalanmalarına yardımcı olabilecek operasyonel çözümlere olan ihtiyaçları da aynı oranda artış gösteriyor.

International Data Group (IDG)’nın yapmış olduğu bir araştırmaya göre ise, Avrupa’daki firmaların neredeyse %90’ının mevcut sistemleri ile hybrid cloud tabanlı uygulamalarını entegre etmelerinde yaşadıkları zorlukların hybrid clouda geçişte en büyük engelleri olduğunu ifade ediyor. Bu noktada firmaların yardımına “colocation” yani “sunucu barındırma” servisi yetişiyor. Sunucu Barındırma, donanımları üzerinde olabildiğince kontrol sahibi olmak isteyen firmalar için mükemmel bir seçenektir.

Başarılı Hybrid Cloud Stratejisi için Sunucu Barındırma Hizmeti Şart

Zira bir çok firma pragmatizm, güvenlik ve risk yönetimi gibi çeşitli nedenlerle kendi donanımına sahip olmayı tercih ederken yüksek hacimli verilerini genel bulutta barındırmayı tercih ediyor. Öte yandan, bu iki verinin arasında sürdürülebilir ve güvenli bir ilişki yapısı kurmak istiyor. Bu da bir çok firmayı sunucu barındırma çözümüne yönlendiriyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise sunucu barındırmanın firmaların hybrid cloud stratejisinde önemli bir role sahip olmasıdır.

Hybrid cloud altyapısı oluşturmanın en hızlı ve etkili yolu ise veri merkezleri ile işbirliği yapmaktan geçiyor. Şöyle ki, başta esneklik ve çeviklik olmak üzere firmanıza pek çok katkısı bulunan hybrid cloud uygulamalarınızı tutmak üzere bir veri merkezinden faydalanmanız ölçeklendirme, esneklik ve yönetim kolaylığı gibi pek çok avantaj sağlayacaktır.

Sunucu barındırma çözümünün firmanıza ve hybrid cloud stratejinize sağlayacağı diğer avantajlar ise;

  • Esnek yapısı sayesinde, yoğun trafik nedeni ile kurumunuzun kendi ağında meydana gelebilecek yoğunluğa karşı, kaynakların hızla upgrade edilmesini sağlar,
  • Sürekli ve yüksek performanslı erişim imkânı sunar,
  • Kurulum ve işletme yükü ile ilgili maliyetleri ortadan kaldırır,
  • Yüksek erişim yatırımlarını ortadan kaldırır,
  • Tasarruf, kesintisizlik ve profesyonel yönetim olanağı sağlar.

Sonuç olarak, doğru veri merkezi seçimi hibrit bulut çözümünden tam verim alabilmek için oldukça kiritk bir konumda. İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid Cloud hizmeti sunarak sizler için doğru çözümler üretiyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getiriyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Başarılı Hybrid Cloud Stratejisi için Sunucu Barındırma Şart! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz