Web Server (Web Sunucu) Nedir?

Teknotel Web Server (Web Sunucu) Nedir?

Web sunucu olarak da adlandırılabilen web server, internet sitelerinin barınmalarını ve yayında kalmalarını sağlar. HTTP protokolünün kullanıldığı teknoloji bütününde dosyalar, ağ üzerinden aktarılır. Örneğin bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde sayfadaki tüm içerikler, bir server üzerinden indirilir. Buradaki kilit görevi web server üstlenir. Komut sistemine dayanan teknoloji, her bir talep isteğini yanıtlar.

Temelde internet sitesinin yayına hayatına başlamasını ve aynı zamanda yayında kalmasını sağlayan sunucu, bu açıdan bakıldığında son derece önemlidir. Günümüzde ise pek çok farklı servis sağlayıcısına rastlamak mümkündür. Ancak seçim yaparken yüksek erişim olanağı ve geniş alan gibi özelliklere dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca sanal sunucu gibi farklı seçenekler de işlemler bütüne dahil edilebilir.

Web Server ve Yükleme Hızı

Tüm web sayfaları için yükleme hızı son derece önemlidir. Özellikle yapılacak olan arama motoru optimizasyonu çalışmalarında yüksek yükleme hızına sahip internet siteleri, bir adım öne çıkabilirler. Bunun içinse kaliteli ve verimlilik yaratan bir web server kullanılmalıdır. İndirme ve yükleme hızlarında yüksek kapasitede çalışan bir sunucu, sayfanın çok daha hızlı görüntülenmesine olanak tanır.

Günümüzde baştan aşağı web server kurmak, özellikle küçük ve orta işletmeler için son derece maliyetli olabilmektedir. Oysa yerine hazır halde olan sunucular kullanılarak hem zamandan hem de ekonomik yönden tasarruf sağlanabilir. Tabi öncesinde ihtiyaçların belirlenmesi gerekir.

Web Server ve Sunucu Kiralama

Yeni bir sunucu satın alınabildiği gibi kiralanabiliyor da. Özellikle gereksinim temelinde kiralanan sunucu neticesinde hem verilere hızlıca ulaşılır hem de 7 gün 24 saat profesyonel destek alınabilir. Bu özellikler, yeni başlayanlar için önemli olduğu gibi büyük ölçekteki işletmeler için dahi hayati önem arz eder. Fiziksel olarak sunucu barındırmak, sadece sunucunun satın alınması ile sınırlı kalmaz. Ayrıca sunucunun sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli fiziksel ortam koşullarının sağlanmış olması gerekir. Bu nedenle servis sağlayıcılarına başvurmak, sanıldığından çok daha önemli olabilmektedir.

Teknotel, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. Teknotel ve çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Web Server (Web Sunucu) Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz