Alan Adı Yönlendirme Hakkında Bilgiler

Teknotel Alan Adı Yönlendirme Hakkında Bilgiler

Mevcut alan adının başka bir alan adı üzerinden internet erişimine açılması için alan adı yönlendirme işlemine ihtiyaç duyulur. Böylelikle yeni alan adı üzerinden herhangi bir sorun yaşamadan hizmet almaya devam edilebilir.

Alan Adı Özellikleri

Bir diğer adı ”’domain” olan alan adı, internet işletim sistemine sahip herhangi bir cihaz üzerinden internet hizmetlerine erişim sağlamaya yarayan ve çeşitli algoritmalardan oluşan bir kimlik olarak tanımlanabilir. Bu bakımdan her bir cihazın domain’i kendine özel bir şekilde oluşturulmaktadır. Alan adı, internet üzerinden gezinmeyi sağlayacak olan DNS (Domain Name Service) aracına ihtiyaç duyar.

DNS sunucu aracı, akılda tutulması güç ve hatırlanması istenilen bir alan adına sahip belli bir harf dizisinin tanınmasını ve internete kolay bir şekilde erişim sağlar. Bu şekilde herhangi bir internet sitesine ulaşmak istenildiğinde alan adı yönlendirme 194.38.67.51 benzer algoritmadan oluşan sayılar dizisini her defasında girmeye gerek kalmadan internete erişim sağlanmış olacaktır

1-Üst Düzey Alan Adı

Alan adları, üst düzey ve alt düzey olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Alan adının üst düzey mi alt düzey mi olduğu, bir internet sunucu hizmetinin hangi ülkede verileceğine ve hangi konuda faaliyet verileceğine ve resmi/özel kuruluş olup olmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Örnek vermek gerekirse Türkiye’de sunulacak bir hizmet için alan adı yönlendirme sonunda ”.tr” uzantısı olacaktır. Bununla beraber Türkiye’de devlet tarafından internet üzerinden sunulacak bir hizmette ”.gov, gov.tr” benzeri uzantılar kullanılmaktadır. Genel olarak üst düzey alan adlarını ”.com, .com.tr, .net, .co, .org, .gov” şeklinde sıralamak mümkün. Üst düzey alan adları geniş ve tabana yayılması nedeniyle kullanım açısından daha çok tercih edilmektedir

2- Alt Düzey Alan Adı

Üst düzey alanları olduğu gibi, alan adı yönlendirme adları da bulunmaktadır. Alt düzey alan adları daha çok mevcut bir web sitesinin ek hizmetlerini barındırmaktadır. Bunun yanında alt düzey alan adları kullanıma yeni açılacak olan web sitelerinin ilk denemeleri için de kullanılır. Aynı hizmeti veren bir web sitesinin blogları alt düzey alan adı ile oluşturulmaktadır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Yönlendirme Hakkında Bilgiler ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz