Hosting Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hosting Paketiniz Web Sitesi Sıralamasını Nasıl Etkiler?

İnternette bulunan siteler belirli fiziksel alanlarda barınırlar. Sitelerin veritabanı ve diğer dosyalarının saklandığı bu alanlara hosting adı verilir. İnternet siteleri kendi hostinglerine sahip olmalarının yanı sıra hosting kiralama yöntemiyle yayın hayatlarına devam ederler. Bir başka deyişle, internet sitelerinin erişilebilir olması hostingler ile mümkündür. Hosting çeşitleri kurumsal hosting, paylaşımlı hosting ve VPS şeklindedir. Bilmeyenler için kurumsal hosting nedir? sorusunu anlatmaya çalışacağız.

Kurumsal Hosting ve Diğer Hosting Çeşitleri

İnternet siteleri ihtiyaçlarına göre farklı bir hosting kiralayarak site dosyalarının barındırılmasını sağlayabilirler. Piyasada kullanılan pek çok farklı hosting türü mevcuttur. Bunlardan birisi de kurumsal hosting’dir. Kurumsal hosting diğer hosting türlerinden farklı olarak veri bakımından yoğun, çok fazla ziyaretçi çeken ve genellikle ticaret sitelerinde kullanılan bir hosting türüdür. VPS hosting’in aksine içerik olarak daha az yoğunluğa sahiptir. Site ziyaretçi profili yüksek olan ve kullanımı için temel teknik becerilerin yeterli olduğu kurumsal hosting’de denetim masası cpanel üzerinden yürütülmektedir. Kurumsal hosting php, linux, apache platformalarını destekler.

Aslında kurumsal hosting paylaşılan hosting ile VPS arasında yer alır. İkisinden de bir kısım özellikleri barındırdığından dolayı dengeli bir yapı arz eder. Kurumsal hosting her iki hosting’in bazı özelliklerini taşıdığından yeterince güçlü ve yeterince basit bir yapıya sahiptir. Kurumsal hostingnedir sorusundan ziyade internet sitesinin amaçları önemlidir. İçerik açısından zengin fakat veri trafiği olarak düşük bir site tasarlayacaksanız genellikle VPS çözümleri işinize yarayacaktır.

Teknotel olarak veri barındırma hizmetleri ile sektörün güçlü bir oyuncusu olarak yer almaktayız. Özellikle kurumsal hosting çözümlerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu talepleri karşılamaktayız. Kurumsal internet, veri merkezi, cloud ve hosting çözümlerimiz ile internet sitenizi güvenle barındırmaya çalışıyoruz. Siz de 7/24 erişilebilir, donma sorunları yaşamayan, bant genişliği yüksek, tehditlere karşı korunaklı bir siteniz olsun istiyorsanız bizi rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Kurumsal çözümleriniz için yanınızdayız.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosting Nedir ve Ne İşe Yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz