Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm I

Teknotel Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında

Teknotel Telekom Genel Müdürü Sayın Alper Selçuk, Türkiye’deki şirketlerin dijitalleşme süreçleriyle ilgili beklentilerini ve Teknotel Telekom’un hedeflerini CIO Türkiye Dergisi ile konuştu. İşte sizlerle üçleme olarak paylaşacağımız bu önemli söyleşinin ilk bölümü:

Şirketler İçin Dijitalleşmenin Yolu Buluttan Geçiyor

Dijital dönüşüm stratejilerine karar vermeden önce şirketin doğru bir altyapıya sahip olması çok önemli.  Teknotel Telekom Genel Müdürü Alper Selçuk’a göre Türkiye’deki şirketlerin üst düzey yöneticileri, iş modellerinin ve organizasyon yapılarının Endüstri 4.0 ile başlayan dijital dönüşüme göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğinin farkında. Diğer yandan, bu kritik konuda harekete geçmek için işletmelerin altyapılarında ciddi eksiklikler bulunmakta. Alper Selçuk ise, bu durumun en temel çözümünün, dijital dönüşümün odağı olan Bulut hizmetlerinden geçtiğini söylüyor.

Bulut olmadan dijitalleşme olmaz

Dijital Dönüşüm’ün bulut teknolojisiyle birlikte hem işletmelerin hem de tüketicilerin hayatlarını ciddi anlamda değiştirdiğini belirten Alper Selçuk, dijital iletişimin gelişmesi ile birlikte tüm dünyanın küresel bir köye dönüştüğünü belirterek şöyle diyor:

Alper-Selcuk_1-194x300 Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm I

Teknotel Telekom Genel Müdürü  Alper Selçuk

“Akıllı telefonları, tabletleri ve bilgisayarları hem iş hayatında hem de özel hayatımızda gittikçe daha çok kullanıyoruz. Bu konjonktüre bakıldığında hızlı değişen Dünya’da kurumların başarılı olması için ürünlerinin, hizmetlerinin ve süreçlerinin dijitalleşmesi için bu geçişin hızlıca yapılması gerekiyor. Çeviklik, esneklik ve verimlilik arayan şirketler için Bulut Bilişim, dijital iş modellerinin en önemli parçalarından biri. Teknotel olarak dijitalleşmeyi, mevcut iş süreçlerinde değer yaratacak potansiyel inovasyonlara kapı açan bir yapı olarak görüyoruz. Buradaki hedefimiz kurumları dijital geleceğe uygun hale getirmek.”

Dijitalleşmenin hedefleri geniş tutulmalı

Birçok kurumun dijitalleşmeden en büyük beklentisinin ticari karlılık olduğunu söyleyen Alper Selçuk, bunun tek hedef olarak tutulmaması gerektiğini belirterek şöyle diyor: “Şüphesiz ticari kurumların birincil hedefi kâr elde etmek; bunun için maliyet tasarrufu önemli bir etken ancak dijitalleşmenin hedefi yalnızca bununla kısıtlı değil. Biz dijitalleşmeyi, aynı zamanda dijital geleceğe hazır hale gelmek olarak algılıyoruz: Etkili maliyet tasarrufları ile birlikte; yeni inovasyon potansiyellerinin ortaya çıkartılması, pazara daha hızlı ürün ve hizmet sunumu ile daha akılcı Yönetişim yapılarının kurulmasının da hedeflenmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Üçleme olarak paylaşacağımız bu söyleşi, ikinci ve üçüncü bölümleriyle devam edecek… Bizi takipte kalın!

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim Bugün ve Gelecekte Kurumların Yanında, Bölüm I ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz