Neden Ücretsiz Web Hosting Yerine Ücretli Tercih Ediliyor?

Neden Ücretsiz Web Hosting Yerine Ücretli Tercih Ediliyor?

Ücretsiz web hosting olanakları varken neden ücret ödeyeyim ki diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak her profesyonel web sitesi mutlaka iyi bir hosting hizmeti alıyor. Profesyonel bir imaj oluşturmak istiyorsanız ücret ödeyerek kaliteli bir web hosting hizmeti almanız gerekir.

Ücretsiz sunulan hostingler web sitesi için tam etki alanı yaratmazlar. Yani web sitenizin ulaşılabilir, tanınır olmasını sağlamazlar. Temelde hosting web sitenize internette bir yer edindirir. Bu alan ne kadar iyi olursa web sitesi de o kadar başarılı olur.  Sağlam bir hosting arama motorlarında ilk sıralarda çıkmanızı sağlayacak performansı sitenize kazandırır.

Ücretsiz Web Hosting Almanın Dezavantajları

  • Ödeme yapmadığınız için kendi etki alanı adınızla, www.örnek.blogspot.com gibi bir servis sağlayıcısının etki alanı adı ile görünür olursunuz.
  • Ücretsiz blog daha az profesyonel görünür.
  • Kendi web siteniz üzerinde sınırlı kontrol, sınırlı eklenti, sınırlı CSS tasarımına sahip olursunuz.
  • Sınırlı bant genişliğiniz olur. Video ve görüntüler için daha az hafıza vardır.
  • Ücretsiz platform web sitenize istediği reklamı koyabilir.

Ücretsiz web hosting ihtiyaçlarınız için yeterli alana sahip mi? Sonunda sitenizi genişleteceğinizi düşünüyorsanız gelecekteki ihtiyacı önceden tahmin etmek isteyebilirsiniz.

Çoğu site 5 MB’den daha az web alanı kullanır. Sayfalarınızda kaç resim kullandığınıza, ses dosyalarına, video kliplere vb. İhtiyacınız olup olmadığına bağlı olarak ihtiyaçlarınız değişecektir.

Ücretsiz blog eğlence için blog hazırlayan ve bu konuda ciddi olmayan insanlar içindir. Örneğin herhangi biri bloglamanın temellerini öğrenmek isterse o zaman ücretsiz blog önerilebilir. Ancak öğrendikten sonra kendi özel alan adınızı aldığınızdan emin olmalısınız.

 Profesyonel Web Hosting Tercih Ederken nelere Dikkat Etmek Gerekir

1.Güvenilirlik ve Erişim Hızı

Web sunucusu güvenilir ve hızlı olmalı, çalışma süresini de garanti etmelidir. Minimum % 99 çalışma süresi arayın. Aslında, % 99 bile gerçekte çok düşük diyebiliriz. Aslında % 99,5 veya daha yüksek olmalıdır. Bu erişim hızı garantisi olmadan web sitesinin sürekli çalışır durumda olacağını bilemezsiniz.

2.Veri Transferi (Trafik / Bant Genişliği)

Veri aktarımı sitenizi ziyaret ettiklerinde sitenizden ziyaretçilere aktarılan veri miktarıdır. Bir web sitesinin tipik trafik gereksinimleri hakkında size kaba bir fikir verilebilir. Web sitelerinde video ya da müzik bulundurmayan birçok yeni site ayda ortalama 3 GB’dan daha az bant genişliği kullanır. Siteniz daha iyi bilindiği için trafik gereksinimleriniz zaman içinde artacaktır. Ücretsiz web hosting aldığınızda bant genişliği çok düşük olur.

3.Teknik Destek

Web hosting firmasının teknik desteği tüm yıl boyunca günde 24 saat, haftada 7 gün çalışmalıdır. Firmaların ne kadar sürede yanıt verdiklerini kontrol edin. Tepkilerin yanı sıra, teknik olarak yeterli olup olmadıklarına dikkat edin.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Neden Ücretsiz Web Hosting Yerine Ücretli Tercih Ediliyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz