Veri Merkezini Seçerken: Veri Merkezi Kurulumu

Teknotel Data Center Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Veri merkezi kurulumu belirli standartlara uygun teknik mimari tasarım ile planlanmalıdır. Veri Merkezi kurulumu fiziksel olarak sistem odasının yapılandırılması, iklimlendirme sistemlerinin tasarlanması, uygun yapısal kablolama, enerji alt yapısının planlanması, ısı ve nem takip sistemleri, aydınlatma, fiziksel geçiş kontrol sistemleri yangın algılama ve söndürme sistemleri, kamera sistemleri, izolasyon çalışmaları gibi faaliyetleri kapsar.

Veri Merkezi Kurulumunu Oluşturan Adımlar

Veri merkezi kurulumunda en önemli nokta yapılacak kurulumun ardından veri merkezi altyapısında yapılacak değişimlerin oldukça riskli ve zor olduğunu göz önünde bulundurmaktır. Dolayısıyla, başlangıçta her adım standartlara uygun ve profesyonel olarak atılmalıdır. Veri merkezinin kurulumunda; yapılması planlanan yerin seçimi, çevresel koşulların incelenmesi, elektrik mekanik projelerinin tasarlanması, network altyapısı planlaması, enerji altyapısı planlaması, güvenlik sistemleri planlaması, veri merkezinin izlenmesinin planlaması gibi aşamalar bulunmaktadır.

Veri Merkezi Altyapısının Kurulumu

Veri merkezi sisteminin sürekliliğini ve yedekli yapısını enerji altyapısı sağlar. Güç kaynağı dahilinde kullanılan tüm cihazların yedeklemesi yapılmalıdır. Veri Merkezi altyapısının enerjisinin durması ya da aksaması demek tüm sistemin durması demektir. Bu nedenle profesyonel veri merkezi kurulumu için atılacak en önemli adımların başında enerji altyapısının global standartlara uygun olarak tasarlanması gelir.

Veri Merkezi Altyapısında Güvenliğin Önemi

Veri merkezi kurulumunun temel amaçlarının en önemlisi güvenliktir. Veri merkezi güvenlik sistemleri, her türlü tehdide karşı bütün sistemi korumak üzere tasarlanmalıdır. Veri merkezindeki cihazlar çalışırken çok fazla ısı üretilir. Fazla ısıda performans kaybı olmaması için soğutma ünitelerine ihtiyaç vardır. İzleme ve anında müdahale, kablo çekimi ve zemin döşeme, yangın söndürme sistemi veri merkezi kurulumunun diğer aşamalarıdır.

İşte tüm bu özellikler söz konusu olduğunda devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezini Seçerken: Veri Merkezi Kurulumu ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz