DDoS Saldırısı Güvenlik Çözümleri Hizmeti Nedir?

DDoS Saldırısı Güvenlik Çözümleri

DDoS saldırısı, bilgisayar korsanlarınca gerçekleştirilen kötü niyetli saldırılardır. Bu saldırılar, sunucu, online hizmet veya web sitelerini sınırlandırmaya veya ortadan kaldırmaya yönelik yapılır. DDoS saldırıları genellikle botnetler ile yapılır. Botnetler, zombi adı verilen makineler ile oluşturulur.

Zombi, sahibinin bilgisi veya haberi olmadan ele geçirilen bilgisayar sistemleridir. Bu bilgisayar sistemleri de virüs veya trojen ile ele geçirilir. Ele geçirilen bilgisayar üzerinden saldırmak, saldırganların kimliğinin belirlenmesini zorlaştırır. DDoS saldırıları genellikle para sızdırmak ve rakip firmanın itibarını zedelemek amacı ile yapılır. Normal sürecin dışında gerçekleşen her çeşit data trafiği DDoS saldırısı olarak değerlendirilebilir.

Web sitelerinin çok yavaş çalışmasına veya hiç çalışmamasına da DDoS saldırıları neden olabilir. DDoS saldırılarının en büyük belirtisi, aşırı derecede network kullanımıdır. DDoS ataklarından korunmak için, Teknotel DDoS Güvenlik Servisleri hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

DDoS saldırıları için sunduğumuz güvenlik çözümleri hizmetleri şunlardır;

  • Voxility DDoS Saldırı Önleme: Bu servis, Amerika ve Avrupa’da bulunan veri merkezleri üzerinden oluşturulan network yapısı ile koruma sağlar. Voxility ile 2 Tbps trafiğe kadar DDoS koruması sağlanır. Saldırılar anlık ve otomatik bir şekilde algılanarak engellenir. Her katman için filtreleme bulunan bu serviste gerçek zamanlı istatistikler sunulur.
  • Fortinet – Verisign: Sunduğumuz bu servis, DDoS algılama ve koruma hizmetidir. Siber saldırıları yönelik geliştirilen bu cihaz, ağda tespit edilen herhangi bir saldırıyı, mevcut olan bant genişliği sınırına indirger. Bu koruma servisi, ağda tespit ettiği saldırıları bildirmek için ortak kullanıcıları otomatik bir şekilde uyarır. Bu sayede eş zamanlı aksiyon alınmasını sağlar. Güvenliği sağlayan bu cihaz, ölçeklenebilir. Ayrıca yüksek performansa sahiptir. Bu serviste sunulan tüm hizmet ve uyarıların müşteri portalından görüntülenmesi mümkündür. Cihaz, mevcut altyapı ve güvenlik teknolojileri ile uyumlu şekilde çalışır. Gerçek zamanlı istatistiklerin sunulduğu bu DDoS saldırısı önleme servisi ile saldırı logları ve raporları düzenlenir.

Siber saldırılara maruz kalmak, şirketler için birçok olumsuzluğa neden olur. Dijital güvenliğinizi artırmak için DDoS saldırısı güvenlik çözümlerine sahip olmanız önemlidir.

Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz de “DDoS Saldırılarına Karşı Diz Çökmeyin” başlıklı yazımızı okuyabilir ve yüksek performanslı güvenlik sistemleri hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

DDoS Saldırısı Güvenlik Çözümleri Hizmeti Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz